Kistérség 2016. augusztus 1. 17:25

Ez a lábam, ez - ez-ez, jobban járja, mint emez…

Képgaléria
Ez a lábam, ez - ez-ez, jobban járja, mint emez…
Hányszor, de hányszor elénekelhették, táncolhattak erre a dalra a petőfiszállási gyerekek, miután 10 esztendővel ezelőtt megalakult a Petőfiszállási Néptáncegyüttes. A jubileumot méltóképpen meg is ünnepelték július 23-án a Faluházban, ahol a régi és új tagokat, szülőket és vendégeket Süveges Sándor plakátra kiírt sorai köszöntötték: „A néptánc a legjobb a világon. Játék és mulatság egy lángon. De van ám szigor is! Andreas meglát úgyis. Ez a kis csapat sokat arat! Sose felejtsétek el eme sorokat.”

Az elmúlt egy évtized alatt a táncos lábú ifjoncok nem is felejtették el a kezdetekkor megfogalmazott intelmeket. Megismerték és megszerették a néptáncot, és sok sikert is arattak. Községük ünnepein rendszeres fellépők voltak. De sikerrel mutatták be produkcióikat a kistérség községeiben, városaiban is.

Varga Andreas csoportvezető szigorát pedig hamar megszokták, mert gyorsan kiderült, ha követik szeretetteljes szakmai útmutatásait, egyéni és közösségi sikerhez jutnak.    

Az ünnepi gálán a csoportok bodrogközi, somogyi és bukovinai táncokat adtak elő zenekari kísérettel, de szóló énekkel és páros táncokkal is szórakoztatták a Faluház zsúfolásig telt termét.

A szülők egy része, lemondva az előadás élményéről, arról gondoskodott, hogy a produkció után a megfáradt táncosok és a közönség finom ételek fogyasztása mellett beszélhesse végig az elmúlt egy évtizedet.

 

s. r.

Fotó: Szabó Sándor

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!