Kitekintő 2016. augusztus 3. 13:30

Sörszezon a Vadkerti-tó partján

Képgaléria
Sörszezon a Vadkerti-tó partján
Minden csoda három napig tart - mondják. Nem volt ez másként a vadkerti Sörfesztivál idején sem. Csoda jó időben, csoda jó sörökkel, csodálatosra barnulhatott, aki kilátogatott a Büdös-tóhoz, hogy sztárfellépőket hallgatva csobbanjon a kellemes vízben három teljes napon át, július utolsó hétvégéjén.

A nyár legnépszerűbb fesztiváljainak egyike a térségben a soltvadkerti Sörfesztivál, melyet évről évre megrendeznek - tudtuk meg Háry Miklós főszervezőtől. Eszéki, Csíki, szűrt és szűretlen, barna és búza, ízesített és alkoholmentes sörökkel várták a szervezők e folyékony kenyér szerelmeseit, akiknek a strand-sör-lángos hármas mellett zenei programokkal is igyekeztek lenyűgözni.

A rendezőség évről-évre nagy hangsúlyt fektet ilyenkor a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése mellett a szórakoztatásra is. - Most nem csak a fiatalokat céloztuk meg a zenei kínálattal. Nyilván részben ennek köszönhető, hogy komolyabb tömegeket vonzott a fesztivál, ahol Caramel épp olyan népszerű volt, mint a Honeybeast vagy épp a sokak által kedvelt Jolly és Suzy - mondja Háry. Tőle azt is megtudtuk, hogy az igazán közeli településeken túl Bajáról, Szekszárdról és Kiskunfélegyházáról is érkeztek látogatók a Vadkerti-tónál rendezett Sörfesztiválra. Ahol a szombati Welcome Band bulija is másnap hajnalig tartott. Vasárnap is kedvezett az idő, pont olyan forrón tűzött a nap, mint pénteken és szombaton.

Délután pedig ismét vetekedtek a csúszdáról érkező sikolyok a színpad előtti rajongói sikítozásokkal, például a magyar könnyűzenei élet kiemelkedő, mára már legendás egyéniségének Kovács Katinak és a leghíresebb magyar rockzenekarnak a Bikininek a produkciója alatt. Ahol sokan énekelték a zenekarral közösen, hogy “Ma éjjel nem hat rám a józanság szava”… de azért a koncert végére nagyjából eldőlt, hogy ki kit visz részegen haza…

A Vadkerti-tó a nyár további részében, így augusztusban is várja a pihenni, strandolni vágyókat. Konkrét program legközelebb augusztus második felében várható a helyszínen. Akkor Lada-találkozóra várják az érdeklődőket.

A rendezvény támogatója a Szerencsejáték Zrt.




 

Kövessen minket a Facebookon is!