Kultúra 2014. január 6. 06:18

Tehetséggondozás, művészeti oktatás

Képgaléria
Tehetséggondozás, művészeti oktatás
Mint minden év végén, úgy 2013-ban is bemutatták mit tanultak, mennyit fejlődtek a Kiskun Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei. Az előadások, koncertek, kiállítások látogatói ezúttal is jóleső érzéssel nyugtázhatták: mennyi lelkes, tehetséges, szépreményű fiatal él és tanul a városban.

A 2000-ben indult intézmény Kiskunfélegyháza mellett Bugacon, Fülöpjakabon, Gátéron, Kecskeméten, Kunszálláson, Pálmonostorán és Petőfiszálláson tevékenykedik. Az alapfokú zene, tánc, képző- és iparművészet, valamint színjátszás oktatásban egyénileg és csoportosan vesznek részt tizenkét évfolyamon a 6-22 éves korú növendékek.

Jankovszki Zoltánné táncpedagógus, az iskola igazgatója a kultúra megszerettetését, a növendékek műveltségének elmélyítését, a kulturális értékek, hagyományok megismertetését, valamint a tanulók személyiségének, kreativitásának fejlesztését tekinti a legfontosabb célnak.

A képzés zeneművészet (rézfúvós, fafúvós, gitár, magánének), táncművészet (balett, modern tánc, társastánc, néptánc), képzőművészet (grafika, festészet), iparművészt (kerámia, tűzzománc, kézművesség) és színművészet (színjátszás) művészeti szakokon folyik.

A felvételek a magánének tanulók év végi koncertjén készültek.

Kövessen minket a Facebookon is!