Közélet 2014. május 20. 16:01

A DK önállóan is megméretteti magát az uniós választáson

Képgaléria
A DK önállóan is megméretteti magát az uniós választáson
Az országgyűlési képviselő-választás nagyon váratlan és nagyon súlyos vereség volt – kezdte mondandóját a Demokratikus Koalíció alelnöke a Szakmaközi Művelődési Házban május 19-én megtartott lakossági fórumán. Niedermüller Péter azt is elmondta, hogy elemezték a történteket, ezek után pedig úgy döntöttek: az európai parlamenti választásokon megmutatják, hogy pártjuk önmagában többre képes, mint amennyire az összefogáson belül volt.

Azt gondoljuk, hogy az európai parlamenti választás arra is jó, hogy a DK most először, önállóan is megmérettesse magát. Jó eredményt szeretnénk elérni, hogy elmondhassuk, hogy pártunknak van politikai létjogosultsága.

Emellett képviselőink élni szeretnének azzal a lehetőséggel, hogy az unió a következő fejlesztési programjaiban a humán területre, az oktatásra, az egészségügyre és vidékfejlesztésre koncentrál. Erre Magyarországnak égetően szüksége van, és ezt a lehetőséget ki kell használni.

Azért akarunk az Európai Parlamentbe menni, mert szeretnénk olyan Európa-politikát megvalósítani, amelynek hatását, jótéteményeit itthon lehet érezni – tette hozzá Niedermüller Péter.

 

Kövessen minket a Facebookon is!