Kitekintő 2014. január 6. 06:35 Forrás: MTI

Újabb melegrekord dőlt meg

A kora hajnali legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok után a maximumhőmérsékleti rekord is több helyen megdőlt tegnap délután Magyarországon.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: egy hidegfront előtt vasárnap dél felől meleg levegő érkezett a Kárpát-medence fölé, és annak ellenére, hogy felhős volt az ég, megdőlt a melegrekord.

Mostanáig január 5-én 13,8 fok volt az abszolút rekordhőmérséklet, amit 2005-ben Szentgotthárdon, illetve 1919-ben Túrkevén mértek.

Most Győrben, Pápán, Kisbárapátiban is 14 fok felé emelkedett a hőmérséklet. A legmelegebb Kaposváron volt, ahol 16,3 fokot mértek.

Vasárnapra virradóra több helyen is megdőlt a napi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekord. A Zala megyei Iklódbördőcén volt a legenyhébb a hajnal, ahol még a leghidegebb órában is 10,4 Celsius-fokot mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint a jövő héten is többször borult, ködös, ám többnyire enyhe idő lesz, a hétvégén viszont már többfelé lehetnek mínuszok, néhol hózápor is előfordulhat.

Kövessen minket a Facebookon is!