Dr. Réczi László 2016. szeptember 21. 11:30

Képviselők munkában – dr. Réczi László - videóval

Képgaléria
– Szerencsés adottságokkal rendelkezik az 1. számú választókörzet – szögezi le dr. Réczi László, a térség önkormányzati képviselője, miközben végigjárjuk az elmúlt időszak fejlesztéseinek helyszíneit és sorra vesszük a megoldásra váró problémákat.

A képviselő a körzet legfőbb erényei közé a sokszínűséget sorolja: a kertvárosi és lakótelepi övezettel, intézményekkel – itt található a Platán utcai általános iskola, a Móravárosi óvoda, valamint a Csanyi úti idősek otthona –, továbbá a város leglátogatottabb sportpályájával, a Honvéd sportteleppel. 

– Közvetlen, jó kapcsolatot ápolok az intézményekkel és a lakossággal is. Ez úgyszólván a mindennapjaim része, hiszen 1987 óta a körzetben lakom, így szinte mindenki ismer. Előbb szüleimmel, majd a családommal is itt találtuk meg az otthonunkat. Megszólítanak vásárlás, a mindennapi ügyek intézése közepette, itt jár óvodába a kislányom… ennél naprakészebb kapcsolatom nem is lehetne az itt élőkkel.  A felmerülő problémákról folyamatosan tájékoztatom a polgármesteri hivatalt, és közösen keressük a megoldásokat.

– Milyen sikertörténetekről tud beszámolni?

– Az óvodában a közelmúltban megtörtént a nyílászárók cseréje, és a belső világítás is megújult az IBV Hungária segítségével. A Platán iskola igazgatónője tavaly keresett meg azzal a kéréssel, hogy találjunk megoldást az iskolai udvar gyenge megvilágításának javítására, erre képviselői keretből nyílt lehetőség. Felszámoltuk az Áfész bolt mögött kialakult szemétlerakót, a területet kitakarítottuk, és a szelektív hulladékgyűjtő edényzetet a Nefelejcs utca túloldalára helyeztük át. Ezzel a körzet szégyenfoltját szüntettük meg. A nyári időszakban gondot okozott ugyan a megszaporodott számú PET palack folyamatos elszállítása, de ebből tanulva igyekszünk a következő nyárra megoldást keresni. A Nefelejcs utcai járda egy szakaszára sok panasz érkezett, babakocsival gyakorlatilag járhatatlan volt. A nyáron képviselői keretből sikerült felújíttatni a kritikus szakaszt, így ez a probléma is rendeződött.

– Milyen további tervek vannak a körzetben?

– Több helyszínen – közöttük a Nefelejcs utcában, a Szeder utcában és a Honvéd utca mögött – az utak állapotán szeretnék javítani. Gyakran kapok megkeresést a Csanyi úti idősek otthona, és a sportpálya környékén a balesetmentes gyalogos, illetve kerékpáros forgalom feltételeinek hiánya miatt. Bízom benne, hogy a jövő évben TOP forrásból meg tudjuk valósítani a Szentesi út elejétől az IBV gyárig a kerékpáros és gyalogosút kiépítését. Addig is – a nagyfokú kerékpáros és gyalogos forgalomra tekintettel – 40-es táblákat helyezett ki az önkormányzat a sportpálya környékén. Szintén pályázati forrásból tervezzük a kosárlabda pálya felújítását is. Sokat dolgozunk azért is, hogy minél szebb, komfortosabb legyen a környezet. A közmunkások rendszeresen tisztítják a köztereket, a parkban megújítják a és folyamatosan cserélik a padokat, karbantartják és a lehetőségekhez mérten bővítik a játszótereket. Lakóként is úgy gondolom, hogy jó ebben a körzetben élni.

T. T.




 

Kövessen minket a Facebookon is!