Kistérség 2016. szeptember 29. 13:30

A pálosszentkúti kegyhelyen tartotta meg családi napját a Róna Vadásztársaság

Képgaléria
A pálosszentkúti kegyhelyen tartotta meg családi napját a Róna Vadásztársaság
Pálosszentkúton tartotta meg a vadászok és családjaik hagyományőrző találkozóját a Róna Vadásztársaság. A „puskások” összejövetelükre meghívták a földtulajdonosokat és Petőfiszállás elöljáróit, akik támogatták a társaságot abban, hogy elnyerje az elkövetkezendő 20 évre a vadászati jogot a kijelölt vadászterületen.

- Szeptember van. A vadásztársadalom egyik legszebb hónapja, a szarvasbőgés ideje. Egy vadászatban aktív időszak elején járunk. Ez után következik az apróvad vadászat, a fácán a nyúl vadászata, a társas vadászatok és találkozók ideje. Különös időszak előtt áll a magyar vadásztársadalom: elkezdődik az új törvény végrehajtása az eddig ismeretlen paragrafusok megismerése. Novemberben elfogadták az új törvényt, amelynek végrehajtása igen nagy erőket kötött le. Nagy szükség volt és van egymás megértésére és tiszteletben tartására. Törekedni kell, hogy a vadászat és a vadász megfelelő elismerést kapjon, legyen méltósága és tekintélye, környezetével éljen békében és barátságban. Az igazi vadász tiszteli embertársait, környezetét óvja, erénye a türelem a becsület a fegyelmezettség. Ezzel a rendezvénnyel is népszerűsíteni kívánjuk tevékenységünket - mondta a családi nap megnyitóján Bajáki Imre, a vadásztársaság elnöke.

A vadászokat, családtagjaikat és vendégeiket Szász János, Petőfiszállás polgármestere is köszöntötte. Ezt követően a családi nap résztvevői szentmisén vettek részt a kegyhely templomában.

Fotó: Szabó Sándor




 

Kövessen minket a Facebookon is!