Helyi hírek 2014. május 23. 17:48

Új helyre költöztetik Aranyhegy ideiglenes lakóit

Képgaléria
Új helyre költöztetik Aranyhegy ideiglenes lakóit
Amint arról korábban beszámoltunk ,három család 19 fővel költözött be az elmúlt hét végén Aranyhegyen, a volt iskola épületébe. A városrész lakói panasszal éltek a mezőőrnél és önkormányzati képviselőjüknél, hogy méltatlan, lakhatatlan körülmények közé kerültek a vendégmunkások és higiéniai, biztonsági problémáktól is féltek. A gazdasági bizottság május 22-ei ülésén felbontották az önkormányzati épület bérlőjével a szerződést. A bizottság elnöke, Gyenes Attila arról adott tájékoztatást, hogy a szerződésbontást a bérlő kezdeményezte ,aki a romos épületben elhelyezett családokat hétfőre új helyre költözteti.

Kérdésünkre, hogy miért lehetett ilyen célra bérbe adni egy olyan önkormányzati épületet, ahol a villanyon kívül minden hiányzik, nincs használható illemhely, tisztálkodási lehetőség, a bizottsági elnök azt válaszolta: ilyenkor egyetlen feltétel van, hogy rendeltetésszerűen, a törvényeknek megfelelően használják az épületet, időben fizessék a bérleti díjat. Ebben az estben a bérlő vállalta, hogy mobil WC-ket és tusolókat telepít.

Az üggyel kapcsolatosan hozzátette, hogy a bizottság fontos feladata, hogy a város ingatlanjait hasznosítsa, ezért köttetett meg a szerződés. A bérlő mindössze egy hónapig vette bérbe az iskolát. A szerződés azonban tartalmazta azt is, hogy ha az ingatlant nem rendeltetésszerűen használják, vagy a környékbeliek méltányolható panasszal élnek, akkor semmissé válik az alku. Most ez – a bérlő kezdeményezésére - megtörtént. Előtte konzultáltak az önkormányzati képviselővel, Horváth Gáborral is, aki a döntés előtt lakossági fórumot tartott, amelyen kiderült, hogy a városrész lakói fölháborodtak amiatt, hogy ilyen körülmények közé kényszerítenek embereket, akik önhibájukon kívül is zavarják a lakótelepiek életét.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!