Kistérség 2016. október 7. 08:30 Forrás: baon.hu - Vajda Piroska

Nemcsak zöld és madárbarát, hanem biztonságos is a gátéri óvoda

Nemcsak zöld és madárbarát, hanem biztonságos is a gátéri óvoda
A gátéri Liget Óvoda a zöld óvoda és a madárbarát cím mellett elnyerte a biztonságos óvoda címet is. Az erről szóló táblát a napokban avatták fel ünnepélyes keretek között.

A kiskunfélegyházi járásban egyedüliként a gátéri Liget Óvoda nyerte el a Biztonságos Óvoda címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázatán, amelyet a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével a Közúti közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében hirdetett meg.

A pályázat célja a gyermekeket érintő legfontosabb közlekedésbiztonsági ismeretátadás támogatása, valamint az óvodai nevelési programba integrálható közúti közlekedésbiztonsági módszertan és oktatási segédletek megismertetése, átadása volt az óvoda számára.

– Tudjuk, hogy  A gyerekek veszélyérzete életkori sajátosságaikból adódóan még nem kialakult. Ezért is tartotta fontosnak nevelőtestületünk, hogy a településünkön élő óvodások megismerkedjenek a közlekedés legalapvetőbb szabályaival, jelzéseivel, hiszen a mindennapokban nagyon kevés szituációval, közlekedési helyzettel találkoznak a faluban – nyilatkozta lapunknak Gulyásné Vida Gyöngyi az óvoda vezetője, aki azt is elmondta, hogy a pályázatot kolléganője, Sarkadi Julianna fogta össze.

– A pályázat során sok támogatást és ötletet kaptunk, a közlekedési szabályok játékos, sokoldalú feldolgozásához. Ezeken a játékokon keresztül, tudatosan szeretnénk fejleszteni a gyerekek azon képességeit, amelyekre szükségük van a közlekedés során. Ilyen például a mozgásképesség, felismerő, megismerő, tájékozódó képesség, és az egyensúlyérzék. Ezeknek a képességeknek a birtokában megértik és könnyebben alkalmazzák a különböző szabályokat, fogalmakat. Igyekszünk megismertetni őket a kerékpáros közlekedéssel, a közúti közlekedés, a tömegközlekedés legalapvetőbb szabályaival. A program kiegészíti mini KRESZ pályánkat játékos foglalkozásaival. Segíti, hogy minél több közlekedési szituációval, eszközzel, táblával ismerkedjenek meg a gátéri óvodások.


Ovi jogsi

Az elnyert módszertan segítségével a gátéri óvodások jogosítványt is kaptak, amit Timafalvi László ezredestől, a kiskunfélegyházi rendőrkapitányság vezetőjétől vehettek át a táblaavató ünnepségen. Az ovi jogsi akkor lesz érvényes, ha gyerekek a benne szereplő valamennyi feladatot sikeresen teljesítették.


Fotó: baon.hu - Vajda Piroska





 

Kövessen minket a Facebookon is!