Helyi hírek 2014. május 24. 16:51

Milyen érzés mazsorettnek lenni?

Képgaléria
Milyen érzés mazsorettnek lenni?
Egy napra fesztiválváros lett Félegyháza. A XVI. Országos Mazsorett Fesztivál résztvevői a fellépés előtti készülődés közben a „mazsiságról” meséltek.

Adél (18) Kiskőrös

Aki „mazsis”, annak jobb a testtartása, megszokja a fegyelmet és a csapatmunkát, és persze jó a társaság. Minden tánc, zene és mozgás más, én ezt szeretem. Jó érzés szerepelni, a közönség szereti a „mazsis” lányokat. Az utazás kicsit fárasztó, de ez nem hátrány, mert ez már a sokadik fesztiválom, külföldön is jártam már.

Alexandra (15) Szeghalom

Kevés a szabadidő, és ez már 5 éves korom óta így van. Mégis megéri, mert azóta is helyes a testtartásom és nincs lámpalázam. Hetente egyszer, 1,5 órát próbálunk közösen, de otthon mindennap kell gyakorolni. A tanulás ettől nem lesz kevesebb, csak gyorsabb. A többi csapatot is ismerem, egyedül a soltiakkal nem találkoztam még.

Vanda (8) Csökmő

Szeretem a fellépéseket, megszoktam a szereplést, és jó együtt lenni a többiekkel. Otthon naponta gyakorlok, és hetente egyszer van együttmozgás. Jól megy tanulás is. Ez a legelső fesztivál, amire eljöhettem, de nem izgulok.

Zsófi (13) Solt

Szerintem előnyt jelent a mozgáskultúra és a pontosság, ami például a botforgatáshoz kell, ezek hatnak a tanulásra. Ez már legalább a 10. fesztiválom, és 18. éves korom után is szeretnék még táncolni, mert még az a korosztály is szerepelhet.

Kata (9) Kiskőrös

Könnyebb a tanulás a sok mozgás mellett. Naponta én 2 órát szoktam gyakorolni, együtt pedig heti kétszer 1 órát. Más ez a mozgás, mint másik táncok, például a botpörgetés miatt, ezért nehezebb is. Ez az 5. fesztiválom, már sétáltunk egyet a városban.

Enikő (16) Hajdúdorog

Heti másfél órát gyakorlunk, plusz az otthoni. Külön kell próbálni a táncot, külön a botforgatást, utána együtt az egészet. A sok mozgásba le lehet adni a felesleget, ami fontos szempont. Emellett sok embert megismerek, nagy az összetartás a lányok között, és mindannyian barátnők vagyunk. A mai a 15. fesztiválom, de Félegyházán most járok először, sajnos a városból nem láttam még semmit, de bízom benne, hogy majd este megnézzük.

Petra (19) Kiskunfélegyháza

Megtanultam csapatban dolgozni, ezt a munka és a tanulás során is hasznosítom. Előfordulnak nézeteltérések közöttünk is, de ezek megoldhatók, és így mindannyian értünk a konfliktuskezeléshez. Felejthetetlen élmény szerepelni, ezért nem is hagytam abba: Pesten, egyetemen tanulok, mégis visszajárok. Sokadik fesztiválom a mostani, a 15 év alatt, évi 4-gyel számolva… Szeretem, hogy sok a barát, az ismerős mindenütt, a zenekarban, a segítők között és a nézőtéren is.

Jankovszkiné Andrea, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület vezetője

Köszönöm a kérdést, nagyon jól érzem magam. Ünnep, amikor fellépnek a lányok, s még az egyetemisták is hazajönnek. Ilyenkor együttmozdul a sok család is, és nagy öröm számomra, hogy azonos a társaság évek óta. A magánéletben is összetartunk. Ilyenkor, fellépés előtt néha arra gondolok, hogy jó volna átugorni azt a félórát, de azért mégsem lenne jó, mert meg kell élni a készülődés minden pillanatát, és a szereplés élményét, mert a mazsorettek szeretnek szerepelni.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!