Kitekintő 2016. október 16. 08:15 Forrás: MTI

Az internet-hozzáférésről tanácskoznak

Az internet-hozzáférésről tanácskoznak
Az elektronikus hírközlésre vonatkozó keretszabályozás aktuális felülvizsgálata, valamint az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testületének (BEREC) jövő évi munkaprogramja lesz a fő témája a szervezet 4. érdekképviseleti fórumának, az október 17-i brüsszeli rendezvényen az internet-hozzáférés elősegítéséről és a digitális gazdaság fejlődéséről is tárgyalnak a résztvevők, köztük a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Közleményében a BEREC hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy minden európai polgár internetkapcsolathoz jusson. A gyorsan változó végfelhasználói igények kielégítésére új hálózatokat kell telepíteni, növelni kell a szolgáltatói beruházásokat és bővíteni az innovatív szolgáltatásokat. Az egyik kerekasztal-beszélgetésen azt elemzik, hogy a szabályozás milyen módon könnyítheti meg ezek megvalósítását - közölték.

A digitális gazdaság fejlesztése szintén kiemelt téma, a gyorsan változó környezetnek nemcsak számos innovatív megoldás, új szereplő és új szolgáltatás köszönhető, nőnek a szabályozási nehézségek is. A főbb ágazati fejlesztésekkel együtt erről is beszélnek a szakértők egy másik kerekasztal-beszélgetésen.

A résztvevők megvitatják a BEREC 2017. évi munkaprogramját is, amely főként az összekapcsoltság kihívásaira, a nyílt internet témájára és a szabályozási keret felülvizsgálatára összpontosít.
 

Kövessen minket a Facebookon is!