Helyi hírek 2014. május 25. 15:45

Bárdos Lajosra emlékeztek a Zenebarátok

Képgaléria
Bárdos Lajosra emlékeztek a Zenebarátok
Hangulatos, szép zenei élményben volt része annak, aki ellátogatott május 24-én a Kiskunfélegyházi Zenebarátok hangversenyére a Mezőgazdasági Szakiskolába. A Zernebarátok és a hozzájuk kapcsolódó kórusok Bárdos Lajos zeneszerző születésének 115. évfordulójára emlékeztek.

A sikeres hangversenyről Lukács Ferenc egyesületi elnök azt nyilatkozta: A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Egyesülete idén csatlakozott a nagy múltú Bárdos Lajos Zenei Hetek rendezvénysorozatához. Örömükre szolgált, hogy a félegyházi kórusok mellett a Kempelen Tünde vezette Bárdos Lajos Kamarakórus, és a Hunyadi Véndiák Kórus is vállata a szereplést, Sebestyénné Farkas Ilona dirigálásával.

A kiskunfélegyházi kórusok közül a Batthyány iskola Kicsinyek- és Nagyok kórusa, valamint a Palestrina Kamarakórus is örömmel vállalta a fellépést.

A műsorban csak Bárdos Lajos művei hangzottak el. A ritkán elhangzó, Móra Ferenc versére komponált „Hajdani dalt” és a Reviczki Gyula versét megzenésítő „Szeresd hazádat” műveket a Zenebarátok adták elő.

 

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!