Helyi hírek 2016. november 4. 12:15

Elkészült a tanulmányterv a galambosi városrész ivóvíz ellátására

Képgaléria
Elkészült a tanulmányterv a galambosi városrész ivóvíz ellátására
A galambosi városrész lakóit várta lakossági fórumra november 3-án Ván Jenő önkormányzati képviselő a Bugaci úti gazdaköri közösségi ház nagytermébe. A fórum fő témája Galambos ivóvíz ellátásának megoldása volt, de emellett szóba került az utak javításával, karbantartásával kapcsolatos feladatok megoldása is. A lakossági fórum résztvevőit Csányi József polgármester részletesen tájékoztatta a városban megtörtént fejlesztésekről, valamint az elkövetkező időszak fontos beruházásairól.

Ván Jenő beszámolójában elmondta, hogy az elmúlt időszakban a körzet óvodájában komoly karbantartási munkálatokat sikerült megvalósítani, és ami a legfontosabb, sikerült elérni az intézmény egészséges ivóvízzel való ellátását. A térségben az egyik legfontosabb problémaként említette a dűlőutak karbantartását. Ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy a gépi kapacitásoknak megfelelően igyekeztek biztosítani minden időszakban a járhatóságot, és az év végéig – az időjárás függvényében – minden utat újra rendbe tesznek. Arra kérte a körzet lakóit, hogy az utak állagának óvása érdekében ők is tegyenek meg mindent. Vízállásos időben a telekhatárok előtt gondoskodjanak a víz elvezetéséről, és ezen a szakaszon a fák belógó ágait is vágják le. Elmondta, arra törekszik, hogy az elkövetkező időszakban minden évszakban rendelkezésre álljanak olyan munkagépek, amelyekkel az utak karbantartását elvégezhetik.

Szólt arról is, hogy a közeljövőben a közvilágítást is fejlesztik. A városrész nyolc pontján helyeznek el napelemes világítótesteket.

A jelenlévők örömére a képviselő arról is beszámolt, hogy az önkormányzat megtette az első lépéseket a galambosi városrész ivóvíz ellátásának megoldására. Az óvodáig tartó hálózat építésénél elérték, hogy a gerincvezeték képes legyen ekkora kapacitásra, az elmúlt időszakban pedig már a tanulmánytervet is elkészítették a hálózat továbbépítésére. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan a kivitelezéshez szükséges pénzügyi fedezetet is sikerül előteremteni.

s. r.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!