Helyi hírek 2016. november 5. 11:30 Forrás: keol.hu

Jótékonysági koncert az atyhai templom javára

Képgaléria
Jótékonysági koncert az atyhai templom javára
Jótékonysági hangversenyt rendeznek Kecskeméten a székelyföldi Koronddal szomszédos falu, Atyha község leégett templomának újjáépítéséért. A római katolikus templom villámcsapás következtében szeptember 19-én égett le, és a település saját erőből képtelen az újjáépítésére. 

Borzalmas látványt nyújt a leégett templom, melynek újjáépítésében kecskemétiek is segítenek. Dr. Mészáros Attila ügyvéd például évek óta kapcsolatban áll a székely településsel: 2003 óta háza van a leégett templom tőszomszédságában.

A kecskemétiek segítőkészségének egyik eredménye lesz egy jótékony célú koncert, november 17-én, csütörtökön, 19 órakor a Kecskeméti Evangélikus Templomban.

Dr. Mészáros Attila felvette a kapcsolatot Atyha polgármesterével, Győrfi Józseffel, és tájékoztatta őt a templom érdekében rendezett hangversenyről. A polgármester köszönetét fejezte ki a szervezőknek, és bár sajnos személyesen nem tud majd megjelenni a rendezvényen, minden önzetlen segítséget örömmel elfogad a községe nevében.

A jótékony koncertre minden érdeklődőt, zenebarátot, segíteni akaró nagylelkű adakozót szeretettel várnak a közreműködők:

- a Kodály Iskola és az M. Bodon Pál Zeneiskola művésztanárai: Banó Éva (ének), Berényi Bea (fuvola), Dratsay Ákos (fuvola), Juhász Ágnes (hegedű), Révész László (orgona), Somogyi Zoltán (fagott)

- a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara,

és a Nemesszeghy Márta Vegyeskar, Smuta Attila vezényletével.
 

Aki viszont közvetlenül szeretne segíteni az atyhai hívőknek a templom újjáépítésében, csatlakozhat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett gyűjtéshez. A felajánlásokat a szeretetszolgálat OTP Banknál vezetett 11784009-20201739 számú számlájára várják. A közlemény rovatban tüntessék fel: „ATYHAI SEGÍTSÉG"!

A 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehet hozzájárulni a gyűjtéshez.


Fotó: MTI - Haáz Sándor és Simó Márton Facebook-oldala



 

Kövessen minket a Facebookon is!