Helyi hírek 2016. november 10. 13:30

„Tök jó nap” a Darvasban

Képgaléria
„Tök jó nap” a Darvasban
Október 28-án rendezték meg a Darvas Általános Iskolában a már hagyománnyá vált tök napi rendezvényt. Az iskola ezen a napon vendégül látta a Százszorszép Óvoda gyermekeit és óvónőit is.

A programot megelőző héten különböző pályázatokra jelentkezhettek a tanulók: Őszi népszokások rajzpályázat, termésalkotási verseny valamint őszi teremdekorációs verseny. A versenykiírásokra ötletes, szép alkotások érkeztek.

A rendezvényt a hetedikesek szelleműző tánca nyitotta meg, majd egy látványos és „szellemes” divatbemutató következett, amelyen a diákok szellemeknek és boszorkányoknak öltözve vonultak végig a „világot jelentő kifutón”. A megnyitó után táncház és kézműves foglalkozások várták a résztvevőket, amelyek során a gyerekek megismerhették a régi magyar kézműves mesterségek: tűzzománcozás, gyertyaöntés, korongozás, tökös ajtódísz és a csuhévirág készítés világát.

A szülők és a felsősök tökfaragó versenyen mutathatták meg kézügyességüket, kreativitásukat, amelyekből látványos alkotások születtek. A délután folyamán a megéhezett és megszomjazott gyerekeket az Ősz büfé várta finomabbnál finomabb falatokkal. A rendezvény eredményhirdetéssel zárult.

A szervezők




 

Kövessen minket a Facebookon is!