Helyi hírek 2016. december 4. 07:30

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent második vasárnapja - 2016. december 4. A hét ünnepei: Kedd: Szent Miklós püspök emléknapja. Szerda: Szent Ambrus püspök és egyháztanító emléknapja. Csütörtök: Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának főünnepe.


1. Vasárnap délután 5 órakor szentségkitétellel kezdődik az első vasárnapi szentségimádás.

2. Egyházközségi mikulás keresi fel azokat a családokat, akik ezt kérik december 6-án este. Az érdeklődő családok jelentkezzenek a plébánián most vasárnap (december 4.) estig.

3. December 7-én, szerdán délután 5 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének szervezésében előadást tart dr. Domján Mihály szakpszichológus, családterapeuta „Megbocsátás és újrakezdés” címmel a Jókai u. 28. szám alatti Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

4. Az adventi időben hétköznap reggelente csak 6 órakor tartanak szentmisét.

5. Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek a templomban december 8-án, 9-én és10-én, csütörtökön, pénteken és szombaton az esti szentmise keretében. A beszédeket Ivanics Zoltán atya, az Ótemplom káplánja mondja. Kérik a kedves híveket, a lelkigyakorlat alatt végezzék el karácsonyi szentgyónásukat.

6. A Zenebarátok Kórusa december 11-én, vasárnap 4 órakor tartja adventi hangversenyét, amelyre hívnak és várnak mindenkit. Ezen a napon elmarad a Rózsafüzér társulat összejövetele.

7. Adventi hangversenyt tart a templomban a Batthyány Lajos Általános Iskola december 16-án, pénteken délután ½ 4-től. Minden érdeklődőt hívnak és várnak.

8. A harmadik adventi gyertya meggyújtása lesz december 10-én, szombaton este 5 órakor a városháza előtt. A szervezők hívnak és várnak mindenkit.

9. Írják a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a plébániára!

10. Várják a plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István Templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2017-ben.

11. Karácsonyi képeslapok, falinaptárak, kalendáriumok kaphatók a sekrestyében és a plébánián, valamint kegytárgyakat és könyveket is lehet vásárolni a templomban.

12. Továbbra is lehet jelentkezni a betlehemkészítő pályázatra, tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 23-áig kérik bevinni a plébániára.




 

Kövessen minket a Facebookon is!