Helyi hírek 2016. december 4. 08:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Balesetmegelőzési évértékelő Bács-Kiskun megyében

Képgaléria
Balesetmegelőzési évértékelő Bács-Kiskun megyében
A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság november 30-án tartotta meg évértékelő ülését a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság épületében. A rendezvényen a megye szakemberei mellett részt vettek a bizottság együttműködői és partnerei is.

A megjelenteket Arató László r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettese, a bizottság elnöke köszöntötte. A megnyitót a kiskőrösi Petőfi Sándor Általános iskola 4. osztályos tanulóinak közlekedésismereti bábelőadása követte, majd Újszászi Zoltán r. őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának megbízott vezetője, a bizottság ügyvezető elnöke értékelte az idei év prevenciós tevékenységét.

Kiemelte, hogy a közlekedési balesetek főbb kiváltó okai továbbra is a gyorshajtás és az ittas állapotban elkövetett járművezetés, valamint új jelenségként a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használatát emelte ki. Beszédében kitért a passzív biztonsági eszközök használatának és a láthatóság fontosságára, valamint ismertette a 2017. évre tervezett programokat, célkitűzéseket. Hangsúlyozta, hogy a balesetek megelőzése össztársadalmi feladat és közösen kell tenni azért, hogy a közlekedési morál pozitív irányba változzon. Ezt követően a helyi szervek illetékesei számoltak be a 2016. évben végzett baleset-megelőzési tevékenységeikről, a helyi prevenciós kampányokról.

A megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke elismerést adott át Bári Istvánnak, a Kiskun Next Kft. Autósiskola nyugalmazott szakoktatójának, Komáromi László ny. r. századosnak, a Füredi Képző Központ szakoktatójának és Szilágyi József r. hadnagynak, a Kecskeméti Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadójának. Arató László r. ezredes az ülés zárásaként megköszönte kollégái, a megjelentek és az együttműködő szervezetek egész éves áldozatos munkáját. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!