Helyi hírek 2017. március 5. 15:30

Ha közeleg a tavasz, akkor összegyűlnek a römi szerelmesei Félegyházán

Képgaléria
Ha közeleg a tavasz, akkor összegyűlnek a römi szerelmesei Félegyházán
A XVI. Kiskun Kupa Römi bajnokságon 43-an ültek a kártyaasztalhoz március 4-én. A szerencséjüket és tudásukat próbára tevő hölgyek és urak az ország több pontjáról, többek között Budapestről, Szegedről, Csongrádról és Hódmezővásárhelyről érkeztek. A lapjárás végül Szalai József hódmezővásárhelyi versenyzőt kényeztette, így ő vihette haza idén az első helyezettnek járó kupát. A második helyen Benkéné Tünde (Kecskemét), a harmadikon Budai József (Kiskunfélegyháza), a negyediken Péntek Ibolya (Pilisszántó) végzett.


A Desperado Étteremben megtartott 16. verseny főszervezője ezúttal is Lajos György volt. Gyuri bácsi elmondta: örömére szolgál, hogy 2002 óta életben tarja félegyházán a versenyt, és nem csökken a népszerűsége, sőt mindig jelentkeznek új kártyások is. A verseny folytatásával kapcsolatosan arról szólt, hogy egy hónap múlva betölti 78. életévét, de nagyon bízik abban, hogy a XX. Kiskun Kupának is ő lesz a szervezője.

Hogy miért jönnek el a römi bajnokságra más városokból is, azt Bánfi Imre budapesti versenyző összegezte, aki kezdetektől fogva minden alkalommal asztalhoz ült: - Nagyon jól érzem magam itt, jó a hangulata ennek a versenynek és mindig kiváló a társaság. Régebben, amikor elmentünk máshova játszani, mindig voltak kihágások, konfliktusok a játékosok között. Itt nincs ilyen, és zökkenőmentes a verseny lebonyolítása is. Jót játszunk, jól érezzük magunkat. Nem a pénz motivál bennünket, hanem a versenyszellem dolgozik. De a legfontosabb, hogy mindeközben barátságok is szövődnek, ami ritkaság a mai világban. Ezért bizony érdemes kocsiba ülni minden tavaszelőn és ellátogatni Félegyházára.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!