Helyi hírek 2017. március 10. 10:30

Segítsünk az esőemberkéknek!

Segítsünk az esőemberkéknek!
Sikerrel vette az első megmérettetést, és bejutott a mindent eldöntő szavazatgyűjtő fordulóba az Autista Gyermekekért Egyesület a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatán.

Fotó: illusztráció

A nemes versengés a napokban kezdődött a kiskunfélegyházi és kecskeméti Tesco Áruházakban. A pénztárnál kapott zsetonnal – három helyi civil szervezet között – lehet szavazni az Autista Gyermekekért Egyesületre. Április 4-éig amely szervezet a legtöbb zsetont kapja, 400 ezer forinttal járulhat hozzá a kecskeméti Autista Centrumba járó gyerekek udvari játékainak, fejlesztési lehetőségeinek bővítéséhez. A zseton, amivel szavazni lehet, már egy kifli vásárlásáért is jár! 

Az Autista Gyermekekért Egyesület az autizmussal élők érdekeit képviseli mintegy két évtizede. A pályázatban az Autizmus Centrum udvarának megszépítését, megújítását, fejlesztésre, játékra alkalmassá tételét tűzték ki célul. Fűszer- és zöldségeskertet, virágosládákat álmodtak meg az iskola udvarára, amit szülők és pedagógusok segítségével a gyerekek fognak kialakítani, beültetni és gondozni. Az iskolaudvarra olyan fitneszeszközt is telepítenének, amivel az iskola minden tanulója, kicsik és nagyok egyaránt játszhatnak, és amely fejlesztésre vagy motivációs eszköznek („jutinak”) is alkalmas. A sikeres pályázatból futná az udvari fahinta teljes felújítására is.


 

Kövessen minket a Facebookon is!