Helyi hírek 2017. március 10. 07:30

Zrínyi Matematikaverseny: Itt is sikeres a Batthyány

Zrínyi Matematikaverseny: Itt is sikeres a Batthyány


Az idei tanévben is meghirdette a „Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány” a Zrínyi Ilona kétfordulós matematikaversenyt, amellyel a tanulók logikus gondolkodását kívánják mérni, az elsődleges cél, a matematika népszerűsítése mellett. A Batthyányból mindannyian meghívottak voltak a március 4-ei eredményhirdetésre, amelyre a Kecskeméti Református Általános Iskola dísztermében került sor. 

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a tanulók összesített eredményei alapján Bács-Kiskun megye 3. legeredményesebb iskolája lett.

Az évfolyamonként külön díjazott csapatversenyben az ötödik osztályosok 2. helyezést értek el.
A csapat tagjai: Flóring Balázs, Hegedűs-Jász Lajos, Oláh-Marcényi Balázs. Mindnyájan az 5.m osztály tanulói. Felkészítő tanár: Rádiné Petróczi Márta

Nagyszerű eredmények születtek egyéniben is. A harmadikosoknál Oláh-Marcényi Péter 4., Sánta Viktória 7. lett. Felkészítő: Kósa Erika tanító.

Az 5. évfolyamosok közül Oláh-Marcényi Balázs 3. helyezést ért el. Felkészítő pedagógus: Rádiné Petróczi Márta.

A 6. évfolyamon Fekete Bálint 6.z osztályos tanuló 14., Görög Nándor 6.m osztályos pedig 15. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Selyem Erika és Rádiné Petróczi Márta.

A 7. évfolyamon Oláh-Marcényi Zsófia 7.m 14. lett.
Felkészítő tanár: Selyem Erika

A 8. osztályosoknál Hideg Gergő, a 8.m osztály diákja a 19. helyezést érte el. Felkészítő: Rádiné Petróczi Márta.

A Kecskeméten megrendezendő területi eredményhirdetésre Bács-Kiskun megyéből 20 pedagógust hívtak meg. A legsikeresebb felkészítők közt volt a Batthyány Lajos Általános Iskola két nevelője, Kósa Erika tanító és Rádiné Petróczi Márta matematika tanár.

A legsikeresebb versenyzőket a szervezőbizottság meghívta az április 12-e és 14-e között tartandó debreceni országos döntőre, köztük Oláh-Marcényi Balázs 5. osztályos tanulót is. 

Bense Zoltán
Fotó: Bodor Melinda
 

Kövessen minket a Facebookon is!