Helyi hírek 2017. március 10. 15:30

Félegyházi lány a megye legjobbja

Képgaléria
Félegyházi lány a megye legjobbja
A Matematikában Tehetséges Gyermekekért (MATEGYE) Alapítvány idén 28. alkalommal rendezte meg a Zrínyi Ilona kétfordulós (területi, országos) matematika versenyt. A rangos megmérettetésre összesen 67 169 tanuló jelentkezett, ebből  15 963-an a határon túlról. Bács-Kiskun megyét 3061 diák képviselte, akik 13 város 19 iskolájából vállalkoztak arra, hogy egy igen nehéz tesztsor megoldásával mérjék össze matematikai tudásukat, logikájukat.


Az ünnepélyes eredményhirdetésre minden évfolyamról az első 20 legeredményesebb tanulót, és a dobogós helyezést elérők felkészítő tanárait hívták meg.

Szabó Ágnes, a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola 6.b osztályos tanulója a megyei döntőn I. helyezést ért el. Ezzel a sikerrel megszerezte a jogot, hogy a április közepén a debreceni országos döntőn megyénket képviselje. Felkészítő tanára Szabóné Demeter Edit.

Ágnes már korábban több alkalommal került a megye legjobb 20 tanulója közé, de érmet eddig még nem sikerült hoznia. Az idén nagy álma vált valóra: a legfényesebb érmet akasztották a nyakába.

Gratulálunk, és sok sikert kívánunk az országos döntőn!

Kövessen minket a Facebookon is!