Helyi hírek 2017. március 31. 13:00

Látogatók Braunfelsből

Képgaléria
Látogatók Braunfelsből
Háromtagú német delegáció érkezett Kiskunfélegyházára március közepén Braunfelsből. Peter Schneider volt polgármestert, Ingo Habermannt, Bonnbaden városrész polgármesterét és Romina Kassener polgármesteri asszisztenst Balla László alpolgármester fogadta.

A két város együttműködéséről szóló tárgyaláson jelen volt Dobák Sára, a Tourinform Iroda vezetője és Szűts Tamás szekcióvezető is. A megbeszélésen szó esett egyebek mellett a kapcsolatok elmélyítéséről a sport és a művészetek terén, és javaslatok merültek fel a két város barátságának 25 éves évfordulójának megünneplésével kapcsolatban is. Erre egyébként májusban kerül sor, a német testvérvárosban.

A városházi látogatás után a helyi Máltai Szeretetszolgálat csoport közösségi épületét keresték fel a vendégek, amellyel Simon Edina mentor és Csengődi Gáborné munkatárs kíséretében ismerkedtek meg. Kiskunfélegyházán ez az egyetlen szervezet, amely rendszeresen támogatja élelmiszerrel és ruházattal a rászorulókat. A vendégek láthatták a precíz és naprakész adminisztrációt az adományok, illetve a segélyek útjáról, ők pedig beszámoltak arról, hogy Németországban havonta mindössze egy alkalommal kaphatnak adományt a rászorulók.

A vendégek itt tartózkodásuk ideje alatt látogatást tettek Kunszálláson is, ahol a Hatvani házaspár vendégszeretetét élvezve megismerkedhettek az Órák Háza gyűjteményével, és megtekintették a nemrégiben felújított községházát is. Vasárnap pedig egy hamisítatlan alföldi lovastanyán járt a delegáció, mielőtt hétfőn hazautaztak.

Fotó: Ingo Habermann és Szűts Tamás

 

Kövessen minket a Facebookon is!