Helyi hírek 2017. április 30. 14:30

Ha van alternatíva, akkor lesz kormányváltás – mondta Hiller István félegyházi fórumán

Képgaléria
Ha van alternatíva, akkor lesz kormányváltás – mondta Hiller István félegyházi fórumán
– A 2018-as választás előkészületeinek folyamatát már ez év tavaszától megpróbálja keretbe foglalni a szocialista párt, hogy országunkban minden ember tisztában legyen az általuk kínált alternatívával. Ezért is hívtuk meg városunkba a közelmúltban a párt vezető politikusait. Nemrégiben Botka László szegedi polgármester, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, most pedig Hiller István az MSZP választmányának elnöke ad tájékoztatást pártunk programjáról, elképzeléseiről az érdeklődőknek – mondta Horváth Tamás, a helyi szervezet elnöke április 26-án, a lakossági fórum előtt megtartott sajtótájékoztatón.

– Ha van választási lehetőség, akkor lesz változás Magyarországon. Az MSZP már megkezdte a választásokra való felkészülést. Ennek jól látható, személyekben is megtestesített része, amikor a párt elnöke és az általuk ajánlott miniszterelnök-jelölt – Molnár Gyula és Botka László – elmondja a párt programjának legfőbb elemeit. Másik része a felkészülésnek – amely jelenleg műhelymunka jelleggel folyik –, a stratégiaalkotás. Vagyis, hogyan gondolkodik a párt a családról, országról, nemzetről, Európáról. Ez a munka az ősz elejéig tart, és akkor kezdi el a párt majd részletesen is nyilvánosságra hozni gondolatait – mondta el Botka László.

A miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, hogy több mint 150 kitűnő értelmiségi, komoly tapasztalattal rendelkező helyi és országos politikus vesz részt a háttérben zajló munkában, akik között vannak, akik nem voltak előtte a párt tagjai. Kifejtette, hogy a közoktatással, egészségüggyel kapcsolatban, a nők bérezésével, szociális helyzetével kapcsolatban már túl vannak minden részletes megbeszélésén. A következő alkalommal a felsőoktatás ügye, majd országunk külpolitikája kerül napirendre.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!