Helyi hírek 2017. május 3. 13:30

Régről ismerős arcok a bankfiókban

Régről ismerős arcok a bankfiókban
Tíz év után, fiókvezetőként tért vissza a félegyházi K&H fiókba Vidékiné Eng Marianna. Előbb Kiskunmajsán, majd Kiskőrösön vezetett bankfiókot, és eközben egyszer sem fordult meg a fejében, hogy itt hagyja szülővárosát. Inkább ingázott. A munkáját mindkét helyszínen nagy szeretettel végezte, komoly sikereket érve el. De a nap végén Félegyházán várta a család és az otthon.

– Tősgyökeres félegyházi vagyok, itt éltek a szüleim, a nagyszüleim, de még a dédszüleim is. Az apai dédpapám, Eng Károly, városi főmérnök volt. Nevéhez köthetők a Bauhaus stílusú félegyházi vasútállomás épületének, vagy például az egykori Békás parknak – mai Szent János térnek – a tervei. Én sajnos nem ismerhettem őt személyesen, de azt tudom, hogy köztiszteletben álló férfi volt. Apai nagyapám vadászpilótaként tűnt el a második világháborúban, és édesapám is korán meghalt. Így az apai vonalat csak legendákból ismerem. Édesanyám újra férjhez ment, nevelőapámmal és testvéremmel együtt szerető család voltunk. Édesanyám asszisztensként dolgozott az egészségházban nyugdíjig. Félegyháza volt a gyerek- és tinédzserkorom helyszíne, és mindig nagyon jól éreztem itt magam. A József Attila Általános Iskola után a közgazdasági szakközépiskolába mentem, ahonnan kézenfekvő választás volt a Pénzügyi és Számviteli Főiskola – idézi fel a félegyházi ifjúkor állomásait Vidékiné Eng Marianna.

Friss diplomásként Budapesten helyezkedett el, férjhez ment és megszülte kislányát. Gyes után viszont már Kiskunfélegyházán keresett munkát. A Magyar Hitelbanknál kezdett vállalkozói hitelezőként, és a következő 15 esztendőben – az átalakulás után immár a K&H Banknál – végigjárta a ranglétrát. Volt ügyféltérvezető és fiókvezető-helyettes, majd 2007-ben felkérték az újonnan megnyitott kiskunmajsai bankfiók vezetésére.

– Óriási kihívás és nagy lehetőség volt számomra egy teljesen új fiókot beindítani, ügyfelekkel megtölteni. Kilenc évig dolgoztam itt, örülök, hogy részese lehettem ennek a folyamatnak. A cél az volt, hogy elfogadtassuk magunkat, hogy új színt, új pénzügyi lehetőségeket vigyünk a város életébe. Ehhez sikerült egy nagyszerű, összetartó és stabil csapatot kiépíteni, aminek a munkája nyomán 2014-ben a kiskunmajsai bizonyult – a növekedési és ügyfélelégedettségi mutatók alapján – a legjobbnak a 210 K&H bankfiók közül. Ez komoly visszaigazolása volt a munkánknak. Tavaly szeptemberben talált rám az újabb kihívás: a kiskőrösi bankfiók vezetői pozícióját ajánlották fel. Ez már egy nagy fiók volt, komoly növekedési potenciállal. Sok új ügyfelet sikerült szerezni, jelentős fejlődést értünk el, jelenleg a 14. a K&H fiókok sorában. Amikor viszont felkínálták a félegyházi fiókvezetői állást, nem volt kérdés számomra, hogy élek a lehetőséggel, és hazajövök. Óriási öröm, hogy 10 év után ismét Félegyházán dolgozom.

– Milyen változást jelent ez a hétköznapokban?

– Újra azokkal a régről ismerős arcokkal találkozom a munkám során a bankfiókban, akiket sokszor gyermekkorom óta ismerek. Ez nagyon jó érzés. Az ingázás megszűnésével átalakult az életem, és sok időm szabadult fel, amit most a családomra és magamra fordíthatok. A férjem és a nagyszülők támogatása nélkül nem tudtam volna az utóbbi tíz évet vállalni. A lányom, Fanny ugyan már 27 éves, de a 14,5 éves Marci fiam mellett sokszor a nagyszülők álltak helyt, ha edzésre, vagy más délutáni elfoglaltságra kellett vinni. Ennek ellenére eszünk ágában sem volt elköltözni. Manapság viszont tudok vacsorát főzni, olykor kimegyek a fiam tenisz edzésére, és jut időm sportolni is.

– Mit szeretne elérni a munkában?

– Ha valaki bankot keres Félegyházán, vagy váltani akar, akkor jussunk eszébe, meglévő ügyfeleink pedig vigyék a jó hírünket. A magas szintű szakmaiság alapvető elvárás önmagammal és a kollégáimmal szemben is. Lépést kell tartanunk a bankszektorban megjelenő újdonságokkal, hogy az ügyfelek azt érezzék: nálunk mindenki azért és azon dolgozik, hogy ők modern körülmények között, egyszerűbben és kényelmesen intézhessék bankügyeiket. Vezetőként nem csak útmutatással, motiváló környezettel szeretném segíteni kollégáim munkáját, de példamutatással is. Mindannyiunk öröme, ha az utcán ránk köszön egy elégedett ügyfél. Szeretném elérni, hogy minél több iskolást vezessünk be a bankolás rejtelmeibe, hogy a fiataloknak segíthessünk az első lakáshoz jutásban, a családoknak a tartalék képzésben a gyerekek továbbtanulásához és a szülők nyugdíjának biztonságához. Szeretném elérni, hogy a bankfiók beágyazódjon a város életébe.

– Honnan gyűjti a friss energiát mindehhez?

– Mindenekelőtt a családból. Férjem biztos bástya, mindig mellettem állt, és a gyerekeimtől is rengeteget tanulok. Lányomtól például elköteleződést. Budapesten dolgozik, jelenleg egy digitális ügynökségnél social media menedzser, s mellette évek óta lankadatlan lelkesedéssel és kitartással önkénteskedik a Bátor Táborban súlyosan beteg gyerekeket és családjukat támogatva. Fiam ősszel kezd a Móra Gimnázium emelt szintű angol nyelvi osztályában. Rendkívüli az a kitartás és szorgalom, amit a sportban tanúsít. Mindkettőjükre nagyon büszke vagyok, emberi értékeikből én is erőt merítek. Bár a hétvégék sokszor a fiam versenyeiről szólnak, szívesen kirándulunk, és sok időt töltünk a Balaton északi partján, aminek mindannyian a szerelmesei vagyunk. De a hétköznapokban feltölt az is, hogy egy jó vacsorát főzök a családomnak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!