• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • A ballagás után 201 kossuthos diák kezdi meg a felkészülést az érettségire, a szakmai vizsgákra
Helyi hírek 2017. május 9. 14:35

A ballagás után 201 kossuthos diák kezdi meg a felkészülést az érettségire, a szakmai vizsgákra

Képgaléria
A ballagás után 201 kossuthos diák kezdi meg a felkészülést az érettségire, a szakmai vizsgákra
Az iskola dolga, hogy megtanítsa a diákokkal, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyukat, hogy megtanítsa őket a jól végzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítsa szeretni azt, amit csinálnak, és hogy segítse megtalálni azt, amit szeretnek. Remélem, büszkén valljátok magatokat „Kossuthosnak”. Jogosan, hisz a munkaerőpiaci igényeknek megfelelő képzést, szakképzést folytatunk, valamint a vizsgákra és tanulmányi versenyekre eredményesen készítjük fel tanulóinkat – mondta Ágoston Tibor, a Kossuth Lajos Szakképző Intézmény igazgatója, a május 5-ei ballagáson, amikor 201 végzős búcsúzott az intézménytől.

Utoljára, azt tanácsolom nektek, hogy eljövendő életeteket igaz értékek mentén építsétek. Olyan értékek mentén, amelyek – mérföldkőként, eligazodási pontként – az egyéni érvényesülésben is segítséget nyújtanak, ugyanakkor a köz javát is szolgálják.

Kívánom azt, hogy tanuljatok a felnőttek hibáiból. A mintaként használt példaképeiteket ne a televízióból vegyétek. Nézzetek körül a hétköznapi életben, sokkal több értékre, értékes emberre találhattok. Plazmatévé és új autó helyett pedig szerezzetek minél több barátot. Csináljátok jobban nálunk. Én bízom bennetek – zárta gondolatait az igazgató.

 

Kövessen minket a Facebookon is!