Helyi hírek 2017. június 13. 09:30

Körkérdés: Mivel töltse a gyerek a vakációt?

Képgaléria
Körkérdés: Mivel töltse a gyerek a vakációt?
A tanév befejeztével mintegy két és fél hónapos nyári szünet vár a gyerekekre. A vakációt hasznosan, kikapcsolódással, vagy akár diákmunkával is eltölthetik a fiatalok.

Buzder-Lantos Boglárka (9)

A testvéremmel együtt nagyon vártuk a tanév végét. A nagymamánál Csongrádon, illetve Kunszálláson töltöm a vakáció nagy részét. A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola keretein belül nyári táboron veszek részt. Kézműveskedünk, moziba megyünk, illetve kirándulunk. Próbálom jól kihasználni a nyarat, a nagymamának segíteni fogok a kerti munkában.

 

Tóth Imréné (85)

Szeretném, hogy a fiatalok is hasznosan töltsék a vakációt, sportoljanak, és sokat tevékenykedjenek a szabadban. Nyári táborok révén lehetőség nyílik testmozgásra, ne a négy fal között üljenek a számítógép és a televízió előtt. A mai gyerekek az Internet világában élnek, elkényelmesedtek. Annak idején a kertben segítettem, jószágokat etettem, nyaranta szövetkezeti munkákon vettem részt.

 

Nagyné Marika (84)

A szünidő beköszöntével a gyerekek segíthetik szüleiket, jobban belefolyhatnak a házimunkába, mosogatásba, takarításba és az állatok etetésébe. Emellett keveset mozognak, sok a túlsúlyos fiatal. Más rendszerben nevelkedtem, krumpli, borsó, kukorica és cseresznyeszedéssel töltöttük az időt. Unokám egyetemet végzett, korábban vigyáztam rá, közben horgásztunk, kertben és a konyhában segített. Hasznos dolgokat sajátított el, amit a későbbiek során is felhasznált.

 

Csányi László (41)

A fiatalok éljenek a szünet adta lehetőségekkel, menjenek strandra, táborokba – érdeklődési körüknek megfelelően. Használják ki az időt feltöltődésre, kikapcsolódásra. A 21. század gyermeke a technika világában nőtt fel, a technika ugyan fejlődik, de a gyermekek ugyanúgy elmennek túrázni, ha a szülők erre nevelik. A számítógép, az Internet és a mobiltelefon kapcsán azt csinálják, amit a felnőttektől látnak. A tévézés helyett inkább olvassanak, kerékpározzanak, vagy kiránduljanak.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!