Helyi hírek 2017. június 14. 09:30

Nekem az Aranyanyu-díj annyit jelent, mint filmeseknek az Oscar-díj

Képgaléria
Nekem az Aranyanyu-díj annyit jelent, mint filmeseknek az Oscar-díj
A könyvhét alkalmából szerveztek író-olvasó találkozót Rácz Zsuzsa íróval, a Richter Aranyanyu-díj alapítójával június 6-án. A rendezvény díszvendége Garai Erzsébet, Richter Aranyanyu-díjjal kitüntetett kiskunfélegyházi dializáló főápolónő volt. Az összejövetelen Rácz Zsuzsa a díj létrehozásának körülményeiről, és a hét év történetéről, valamint a további tervekről adott tájékoztatót.

Az írónő elmondta, hogy a díj alapításának legfőbb célja az volt, hogy felhívják a figyelmet azokra a csodálatos munkát végző, Magyarországon élő nőkre, akik nap mint nap nagyon sokat tesznek értünk. Elsősorban az egészségügyben, oktatásban és a szociális szférában dolgozók tevékenységét szeretnék évről évre megköszönni, és áldozatos munkájukat megismertetni a nyilvánossággal.

Az Aranyanyu-díjjal kitüntetett Garai Erzsébet így fogalmazott a találkozón: célom továbbra is a példamutatás. Szeretnék minél több közösségi rendezvényen részt venni, és felajánlani közreműködésemet mindenütt, ahol segíteni tudok. Igyekszem úgy élni, hogy erre a díjra továbbra is méltó legyek. Nekem ez a díj olyan, mint a filmszakmában dolgozóknak az Oscar-díj.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!