Helyi hírek 2017. augusztus 7. 15:30 Forrás: Magyar Kurir

Változások az egyház életében

Változások az egyház életében
Augusztustól több egyházközségben is személyi változások lesznek, melyekről dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke döntött – adta hírül a Magyar Kurír katolikus hírportál.

Az érsek az akasztói plébániát felmentette a csengődi plébánia lelkipásztori ellátása alól. A solti plébániát pedig az újsolti misézőhely ellátása alól. Az újsolti misézőhelyet a tassi plébániához, az ágasegyházi plébániát pedig az izsákihoz csatolta. Csernák Pál nyugalmazott plébánost felmentette a kiskunhalas-felsővárosi plébánia ellátása alól. Csernák Pál végleg visszavonul az aktív szolgálattól. Harbula István ágasegyházi plébánost egészségi állapota miatt nyugállományba helyezte.

Jávorka Lajos plébánost, saját többszöri kifejezett kérésére felmentette a tiszakécskei plébánia lelkipásztori ellátása alól, és öt évre a Fokoláre mozgalom külföldi szolgálatába engedte. Bolvári Jánost megbízatásának lejártával felmentette a bácsalmási kerület megbízott esperesi feladatai alól, a jánoshalmi esperesi tisztségét érintetlenül hagyva. Bobek Tamást felmentette a keceli plébánián betöltött kápláni beosztása alól, és kinevezte Tiszakécskére plébániai kormányzónak. Talapka István plébánost felmentette az izsáki plébánia ellátása alól, és Kiskunhalas-Felsővárosra helyezte. Bajkó Zoltánt Pálmonostoráról az izsáki plébániára helyezte plébánosnak. Kapás Mihályt felmentette a kiskunfélegyházi újplébánián betöltött kápláni beosztása alól, és a tassi plébánia plébániai kormányzójává nevezte ki. Feladata lesz a szalkszentmártoni és a dunavecsei lelkészségek, valamint az újsolti misézőhely ellátása is. Havris Györgyöt felmentette a tassi plébánia ellátása alól, és Csengődre helyezte plébánosnak. Szécsényi Attilát felmentette a Mélykúton betöltött adminisztrátori feladatok ellátása alól, és Pálmonostorára helyezte plébánosnak. Feladata lesz a gátéri plébánia ellátása is.

Geszler Péter érseki tanácsost, tompai plébánost egy évre kinevezte a bácsalmási kerület esperesévé. Hajagos Gyula kiskunfélegyházi plébánost újabb öt évre kinevezte a kiskunfélegyházi kerület esperesévé. Vincze Attila hajósi plébánost pedig újabb öt évre a hajósi kerület esperesévé. Bolvári János mélykúti plébánost újabb öt évre jánoshalmi kerület esperesévé. Tápai Péter újmisés Kecelre kapott kápláni kinevezést. Zirig Kristóf újmisés Lajosmizsére, a Szent Lajos-plébániára kerül. Gál Józsefet a Kecskemét Szent Miklós-templomból áthelyezte a Kiskunfélegyháza-Újplébániára kápláni beosztásban. Minda Zoltán Lajosmizséről Kecskemétre kerül a Szent Miklós-templomigazgatóságra.

Kövessen minket a Facebookon is!