Program 2017. augusztus 18. 11:00

Bács megyei és székely értékek

Bács megyei és székely értékek
A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és testvérmegyéje, az erdélyi Hargita megye közösen vesz részt az idei Hírös Hét Fesztiválon, amelyet augusztus 19-e és 27-e között rendeznek Kecskemét főterén. A város legnagyobb múlttal rendelkező és egyben legrangosabb rendezvényének egyik kiemelkedő célja a közösségek összekovácsolása, legyen szó kerékpárosokról, néptáncosokról, nemzetiségekről. A megyei önkormányzatot is ez az elkötelezettség mozgatta, amikor vendégül hívta testvérmegyéjét, Hargita megyét, hogy nemzettestvéreink is bemutathassák kincseiket, többek közt a méltán híres Csíki sört.

Bács-Kiskun standján a megye legjavát mutatjuk meg: a látogatók megismerhetik sokszínű természeti éstárgyi értékeinket, megelevenednek gazdag hagyományaink és nagy múltú kultúránk. A meghívott kiállítóknap mint nap kézműves és kulturális bemutatókkal, friss, helyben termelt finomságok kóstolóival ésvásárával várják az érdeklődőket.

Szeretettel várnak mindenkit (naponta 15 órától rendezvényzárásig) Bács-Kiskun és Hargita megye kiállítói teraszán, a hajdani Liberté Étterem előtt.





 

Kövessen minket a Facebookon is!