Kistérség 2017. augusztus 24. 11:30

Gátér segítőinek munkáját is megköszönték az ünnepen

Képgaléria
Gátér segítőinek munkáját is megköszönték az ünnepen
A hagyományokhoz híven, Gátéron a Szent Anna templomban kenyérszenteléssel kezdődött, az augusztus 20-ai ünnepség, majd a Faluházban folytatódott a Szent István-napi megemlékezéssel. Ezen az ünnepen fejezte ki az önkormányzat köszönetét és elismerését azoknak a gátéri lakosoknak, akik társadalmi munkájukkal az elmúlt egy évben hozzájárultak a község szépítéséhez, fejlesztéséhez, bármi módon segítettek a rendezvények lebonyolításában.

Elismerő oklevelet kaptakVarga Attila, Istenes László és neje, Kis Illés, Kis-Fekete László, Tóth Csaba, Nagy Attila és Nagyné Szepesi Teréz, Dakó Tamás, Sinkó Lajosné, Pintér Anita, Gémes Anikó, Kis-Czakó Máté, Pintér Péter, Bujáki Zoltán, Kiss Anikó, Gácsiné Bónus Ildikó, a Nyugdíjasklub, a Kismakkos Néptánc Egyesület, a polgárőr egyesület és a Gátér Községért Egyesület.

Elismerő díszoklevelet kapott: Varga-Gácsi János és Nagy János a község közbiztonságáért végzett több évtizedes munkájáért, valamint Terjék György a község köztisztasága érdekében végzett kitartó munkájáért.

Gátér Község Önkormányzatának képviselő-testülete ebben az évben Csáki Benjáminné Valikának adományozta a "Gátér Községért " kitüntetést.

Továbbá augusztus 17-én a Belügyminisztériumban Kontrát Károly miniszterhelyettes, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át ünnepélyes keretek között Gyovai Andrásnak a falu köztereinek gondozása mellett a helyi közösségi életben is aktív és önzetlen tevékenysége elismeréseként a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést.

A Község ünnei kenyerét a Faluházban is megáldotta Szécsényi Attila atya, majd Jánosiné Gyermán Erzsébet polgármester szegte meg az új kenyeret, melyet mindenki megkóstolhatott. 
Az ünnepség az új helyi értékek: a "Gátér Ínyes Mestere" versennyel, a szüreti felvonulással és bállal folytatódott.

 

Kövessen minket a Facebookon is!