Hirdetmények 2017. szeptember 13. 09:30 Forrás: Központi Statisztikai Hivatal

Lakossági adatgyűjtést végez a KSH

Lakossági adatgyűjtést végez a KSH
Lakossági adatgyűjtést végez a KSH Kiskunfélegyházán, szeptember 1-je és április 30-a között az OECD Felnőttek Képesség- és Kompetenciamérési Programja keretében. A kikérdezés a 16 és 65 év közötti felnőtt lakosság munkavégzés és a hétköznapi tevékenységek során használt készségeit és kompetenciáit, valamint ezeknek az oktatásban és foglalkoztatásban való hasznosulását egyaránt vizsgálja.

Az adatgyűjtés 250 településen zajlik. A mintavétel reprezentatív, a címek kijelölését véletlenszerűen választották ki. Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai keresik fel a válaszadókat.

A mérés kizárólag statisztikai célból történik, amelyeket bizalmasan kezelnek, azok mások számára nem lesznek hozzáférhetőek. A kérdezők a statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény előírásainak megfelelően járnak el.

A KSH további tájékoztatást ad hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30, valamint pénteken 8 és 14 óra között a 06-80-200-766-os telefonszámon vagy a [email protected] e-mail címen.

Az adatgyűjtéssel és az eredményekkel kapcsolatban a kutatás hazai (https://piaac.nive.hu) és nemzetközi honlapja (http://www.oecd.org/site/piaac) nyújt tájékoztatást.



 

Kövessen minket a Facebookon is!