Helyi hírek 2017. október 5. 17:30

Szakértőnktől – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

Szakértőnktől – Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása
Mint arról korábban már beszámoltunk, hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot Őze József Péter, a Széchenyi Programiroda tanácsadója. A szakértőt ezúttal arról kérdeztük, milyen segítséget tud nyújtani azoknak a félegyházi fiataloknak, akik vállalkozóvá válásukhoz szeretnének támogatáshoz jutni.

A Széchenyi 2020 keretében 16 milliárd forint keretösszeggel hirdették meg a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatását célzó felhívást, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében. A támogatási kérelmek benyújtásának kezdő dátumáról a palyazat.gov.hu felületen közleményben fogják tájékoztatni az érdeklődőket. A program célja az új egyéni, vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező 18-30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. A későbbiekben pedig a 30 éven felüliek is bekapcsolódhatnak a programba.

Őze József Péter tapasztalatai szerint a célzott korosztályra jellemző, hogy jövőjüket nem alkalmazotti státuszban, inkább a maguk főnökeként képzelik el. Mint mondja, néhány kiemelkedő személyiség igazán eredeti projektötlettel áll elő, azonban tanácsadásra – már az életkorukból adódó tapasztalathiány miatt is – mindenképpen szüksége van az érintetteknek. A célcsoportba tartozók többsége a hivatalos ügyek intézésében járatlan, pénzügyi lehetőségek híján pedig nem tud pályázatírói szolgáltatást igénybe venni. Így minden segítség, támogatás jól jön a 3 millió forintos vállalkozóvá válást segítő támogatás elnyeréséhez.

Ha tehát a vállalkozóvá válást fontolgató félegyházi fiatalok részt vesznek a hétfői fogadónapon, akár már a jövő héten megtehetik az első lépéseket a programhoz való csatlakozás érdekében, a továbbiakban pedig segítséget kaphatnak a szükséges szemlélet kialakításához, a tervezéshez, a támogatás felhasználásához, az üzleti és a pénzügyi terv kialakításához…  

A fogadónapon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A bejelentkezés óránként lehetséges, az alábbi telefonszámon: Őze József Péter, 06/20 380-8710

 

Kövessen minket a Facebookon is!