Helyi hírek 2017. október 5. 14:00

Szakértőnktől – Projektgazdák segítése

Szakértőnktől – Projektgazdák segítése
Mint arról korábban már beszámoltunk, hétfőnként 9 és 16 óra között a félegyházi polgármesteri hivatal tárgyalójában tart fogadónapot Őze József Péter, a Széchenyi Programiroda tanácsadója. A szakértőt ezúttal arról kérdeztük, milyen segítséget tud nyújtani az úgynevezett projektgazdáknak, vagyis azoknak a félegyházi vállalkozóknak, akiknek folyamatban lévő pályázata van.

E tevékenységi körben azoknak a kisebb összegű projektben résztvevő vállalkozóknak szeretnénk segítséget nyújtani, akiknek nincs pályázatírója, projektmenedzsere, így magukra vannak utalva. Igaz lehet ez a néhány millió forint támogatástartalmú, egyszerű eszközbeszerzéses, vagy foglalkoztatásos projektekre (pl: gyakornoki program).

A Széchenyi Programiroda valamennyi szakképzési centrummal kapcsolatot tart és együttműködik annak érdekében, hogy megfelelően tájékoztatni tudjuk a vállalkozókat. A projektben résztvevők még a pályázat benyújtása előtt vállalták, hogy projekt teljes időtartama alatt több személyes kapcsolatfelvétel során számot adnak a projekt állásáról, és a záráshoz közeledve leadják az ilyenkor kötelezően előírt adatokat. Tudni kell, hogy ha ezek közül valami hiányzik, vagy pontatlan, az lassíthatja a projektzárás folyamatát. A mi közreműködésünk célja, hogy ez ne forduljon elő. Ehhez többek között arra van szükség, hogy az érintettek pontos információk birtokában legyenek. A szakképző centrumoknak fórum kötelezettsége is van, így még ebben az évben sor kerülhet több helyszínen tájékoztatóra, amire minden egyes folyamatban lévő projekttel rendelkező vállalkozást meghívják. Ezeken a rendezvényeken a Széchenyi Programiroda is képviselteti magát. Itt lehetőség van a kapcsolatfelvételre, tájékoztatásra, majd igény szerint a teljes projektzárás folyamatában végigkísérjük az érintetteket.

Kiskunfélegyháza térségében a projektgazdák is Őze József Pétert keressék, ha bármilyen segítségre van szükségük. A programiroda a hely önkormányzattal együttműködve Félegyházán heti fogadónappal is segíti a pályázatok és a pályázók sikerét. Jövő hétfőn a projektgazdák mellett azokat is várják, akik még nem adtak be ugyan pályázatot, de foglalkoznak a gondolattal.

A fogadónapon való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A bejelentkezés óránként lehetséges, az alábbi telefonszámon: Őze József Péter, 06/20 380-8710


Elérhető és hamarosan megjelenő pályázatok KKV-knak:

  • GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki Program
  • GINOP-6.1.6-17 - Munkahelyi képzések kkv-k számára
  • GINOP-6.1.5-17 - Munkahelyi képzések Nagyvállalatok számára
  • GINOP-2.1.8-17 - A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén (társadalmi egyeztetés alatt)


     

Kövessen minket a Facebookon is!