Helyi hírek 2017. szeptember 30. 07:30

Füge a Tescoban

Füge a Tescoban
Látogatást tett a félegyházi Tescoban Füge, a média által legfoglalkoztatottabb terápiás kutya. A kis yorki a Kutyákkal Egy Mosolyért Alapítvány képviseletében érkezett, hogy betekintést adjon a terápiás kutyák életébe. Ők ugyanis az egyik résztvevői az október 3-ától induló „Ön választ, mi segítünk” pályázatnak, amelyet immár harmadik alkalommal hirdettek meg.

A következő egy hónapban az áruházlánc vásárlói döntenek arról, hogy melyik szervezet kapja meg a 400 ezer forintos támogatást. A félegyházi és a két kecskeméti Tescoban a félegyházi Amatőr Királyi Szakács Klub, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér és a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány kapott lehetőséget arra, hogy tevékenységét népszerűsítse, és arra kérje a vásárlókat: a pénztárnál kapott zsetonnal növeljék esélyüket a támogatás elnyerésére. Füge megtette ami rajta múlott: percek alatt levette a lábáról a dolgozókat, akik Borsos Andrea, az alapítvány munkatársa jóvoltából többet is megtudhattak a kiképzett terápiás kutyákról. Például azt, hogy felvidítják a kórházban fekvő gyerekeket, az elmagányosodott idős embereket, hogy élvezetessé teszik a tanulást az egészséges gyermekek számára az átlagos iskolákban, s felmérhetetlen segítséget jelentenek a vakok, az autisták számára. Füge és társai nevetést, jókedvet, elfogadást és feltétel nélküli szeretetet visznek oda, ahol addig csak a szomorúság, a veszteség kapott helyet. Puszta létükkel kicsit jobbá teszik a világot.

Ha októberben a Tescoban vásárolnak, ne mulasszák el felhasználni a pénztárnál kapott zsetont! Akikre szavazni lehet:


Amatőr Királyi Szakács Klub - „Életem az ételem”

A gasztronómia összeköti az embereket, hiszen sok mindent asztal mellett beszélünk meg. A gyerekek más szemmel nézik a hagyományos ételeket, szívesen fogyasztják, és összekapcsolja a családokat a közös főzés. A támogatásból szeretnénk osztályfőnöki órákon bemutatni az egészséges táplálkozás előnyeit, különböző főzési technikákat és néhány egyszerű étel elkészítését, valamint elbeszélgetni a gyerekekkel az otthoni főzés előnyeiről és változatosságáról.


Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér - Kültéri közösségi tér fejlesztése

Ha segítesz, teqball pályán is kikapcsolódhatsz Széchenyivárosban. Már csak Te és családod hiányzik közölünk! A teqball mellett sok egyéb sporteszköz és elfoglaltság vár rád kültéren és beltéren egyaránt. Játszótér is van, így amíg sportolsz, gyermekeid is a közelben mozoghatnak. Segíts, hogy segíthessünk!


Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány - Kutyával nem csak egy mosolyért

A terápiás kutyákkal élmény a tanulás, könnyebb és gyorsabb a gyógyulás. Támogasson minket, hogy még több ilyen visszajelzést kaphassunk: „Amikor Bobi itt van, mindig boldog vagyok.” „Petit mintha kicserélték volna. A kutyás terápia kulcsot adott a kezünkbe az ő fejlesztéséhez.” (gyógypedagógus) „Bármilyen negatív dolog ér, ha találkozom Fügével, megédesíti a napomat.” (onkológiai osztályon dolgozó nővér) „Ma azok is mosolyogtak, akik évek óta nem tettek ilyet.” (idősgondozó)



 

Kövessen minket a Facebookon is!