Helyi hírek 2017. október 4. 11:30

Eltáncolták Ágnes asszony balladáját

Képgaléria
Eltáncolták Ágnes asszony balladáját
Az Arany János évhez kapcsolódó rendezvénysorozat keretében szeptember 30-án mutatta be a Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület az Ágnes asszony balladája című táncjátékot a művelődési központ dísztermében. A magyar nyelv utolérhetetlen mestere 200 éve született. Ágnes asszony balladája, amelynek középpontjában a bűn és bűnhődés áll, legismertebb művei közé tartozik. A táncszínház mostani előadásának különlegessége, hogy a művészeti közösség pontosan 10 évvel ezelőtt ugyanezen a helyszínen mutatta be először a darabot. A zsúfolásig telt színházterem közönségét és az előadókat Kovács Csonka Szilvia az egyesület elnöke köszöntötte, aki szólt a táncszínház törekvéseiről, eddigi munkájáról is.

A Félegyházi Táncszínház Kulturális Egyesület 2004-ben alakult. Megalakulása óta színvonalas alkotói és előadói tevékenységével, az ehhez kapcsolódó rendezvények szervezésével nyújtott Kiskunfélegyháza és térsége lakóinak maradandó élményeket. Többek között nagy sikerrel mutatták be az István a király, a Napba öltözött lány rockoperákat és A költő visszatér, a Mátyásnak tüköre című darabokat.

Az egyesület célja, hogy minél több fiatalt ismertessenek meg a zene, a tánc, a művészetek szépségeivel. Rámutatva ezzel olyan értékekre, mint a hagyományőrzés, a magyar néptánc és népzene – mondta el Kovács Csonka Szilvia.

Az Ágnes asszony balladája szereplői voltak: Ágnes asszony – Bálint Alexandra, Vőlegény – Keserű Benedek, Szerető: Agárdi Antal, Szellemek – Nagy Gergő, Dankó Dominik, Kürti Gábor, Papp Máté, Hajdú – Nánási Tamás, Bírók – Dankó Dániel, Dankó Dominik, Kürti Gábor, Papp Máté, Siratóasszony – Papp Nóra, Tükörkép – Mikus Rebeka.

Koreográfusok: Papp Nóra és Kátai Tibor.
Rendezőasszisztens: Papp Nóra.
Rendező: Kátai Tibor.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!