Helyi hírek 2017. október 6. 13:30

Körkérdés: Elkezdett-e fűteni?

Képgaléria
Körkérdés: Elkezdett-e fűteni?
A hidegebb időjárás beköszöntével több helyen a fűtési szezon is elindult. Akad olyan lakástulajdonos, aki még vár a fűtés bekapcsolásával, míg más elsősorban az esti órákban begyújt a cserépkályhába. Minden ingatlantulajdonos igyekszik spórolni, a rendszeres fűtés még várat magára.

Tóthné Rékasi Mária (62)

Nem kezdtem el még fűteni, próbálok tartalékolni a hidegebb időkre. A próbafűtést elvégeztem, a ritkábban használt helyiségekben általában alacsonyabb hőfokot tartok. Időjárástól függően a gázkazánt általában október végén kapcsolom be, bízom benne, hogy az idei tél nem lesz olyan kemény, mint a tavalyi és lassabban pörög a gázóra. A nyári időszakban spórolással készülök fel a megemelkedő téli rezsire.

 

Tamasi Jánosné (64)

Elkezdtem fűteni, a házban vegyes tüzelést alakítottunk ki. Cserépkályhával hetente 2-3 alkalommal begyújtottam mostanság. Időben bevásároltam fából, kemény bükkel tüzelek. Fontos, hogy száraz és jó minőségű legyen a tűzrevaló. A tavalyi tél megdobta kicsit a büdzsét, a nagyobb hidegben inkább a gázt használom, ügyelve arra, hogy a rendszer el ne fagyjon. A gáz és a fa is sokba kerül, a gáz kényelmesebb, ezért jobban szeretem. A kéményseprő idén is megvizsgálta a fűtésrendszert, kitakarította a kéményeket.

 

Gerecs Attila (52)

Még nem fűtök, de már több helyről hallottam, hogy bekapcsolták a fűtőtesteket. Társasházi lakásban 18 fok alatt indítom be a konvektorokat. Évente megnézetem a készülékeket, ahol kémények vannak, ott fontos a biztonság. Minden helyiséget fűtök, gyermek mellett kevésbé lehet e téren spórolni.

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!