Helyi hírek 2017. október 5. 07:30

Felmérést végez a KSH

Felmérést végez a KSH
A Központi Statisztikai Hivatal október 2. és december 15. között hajtja végre Kiskunfélegyházán a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvételét – tájékoztatta lapunkat a KSH.

A kapott adatok a háztartások gazdasági helyzetéről, jövedelmi viszonyairól, fogyasztási és megtakarítási szokásairól, eladósodottságának okáról és mértékéről adnak képet. A KSH 2014 után második alkalommal hajtja végre ezt a felmérést, amely az Európai Központi Bank irányításával, harmonizált módszertan és kérdőív alapján zajlik. Az adatfelvételben az Európai Unió 20 tagországa vesz részt, ami lehetővé teszi az eredmények nemzetközi összehasonlítását. Az európai felméréssel kapcsolatos részletes információk az Európai Központi Bank www.ecb.europa.eu/home/html/researcher_hfcn.en.html internetes oldalán találhatók. A 2014-ben végrehajtott felmérés adatai a KSH honlapján tekinthetők meg.

A Magyarországon felkeresendő 15 ezer háztartás kijelölését statisztikai módszerrel, véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

A lakosság kétféle módon válaszolhatja meg a kérdőívet:

  • Lehetőség van a kérdőívet elektronikus úton, Interneten kitölteni, 2017. október 2 - 31. között.  A kérdőív a https://mibolelunk.ksh.hu oldalon érhető el. Az internetes kitöltők között összesen 8 darab táblagépet sorsolnak ki.
     
  • Ha a személyes interjú választják, akkor kérdezőnk 2017. október 2. és december 15. között fogja a háztartásokat felkeresni. A válaszadók 1 000 Ft összegű vásárlási utalványt kapnak ajándékba, valamint közöttük összesen 5 darab táblagépet sorsolnak ki.

  • Az adatszolgáltatás önkéntes és név nélküli.

    Az adatokat bizalmasan kezelik, kizárólag statisztikai célra, összesítve közlik, illetve egyedi azonosításra alkalmatlan módon bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére. Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek.

    A lakosság és az önkormányzatok hétfőtől csütörtökig 8 és 16:30 óra, pénteken 8 és 14 óra között a 06 80 200 766 ingyenes zöldszámon kérhetnek további felvilágosítást, valamint a [email protected] e-mail címen.  Az adatfelvétellel kapcsolatosan a https://mibolelunk.ksh.hu internetes oldal nyújt bővebb tájékoztatást.
     

    Kövessen minket a Facebookon is!