Kultúra 2017. október 16. 11:30

Érdekes, kicsit szokatlan, de nagyon szép tárlat nyílt a könyvtárban

Képgaléria
Érdekes, kicsit szokatlan, de nagyon szép tárlat nyílt a könyvtárban
„Az Úr haragosai, avagy az el nem hangzott párbeszéd” címmel nyílt tárlata Damó István grafikus, festőművésznek a Petőfi Sándor könyvtárban. A tárlatot Cseh Borbála művészettörténész ajánlotta a látogatóknak. A megnyitón közreműködtek a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. A kiállítás november 7-éig látogatható.

Damó István Nagyszebenben (ma Sibiu, Románia) született 1951. december 29-én. Diplomáját 1978-ban szerezte meg a bukaresti "Nicolae Grigorescu" Képzőművészeti Főiskola Grafika szakán. Az ezt követő évben mesterképző ösztöndíjat nyert. Mesterei Szalay Lajos és Kondor Béla voltak.

Tizenegy évig volt a bukaresti Kriterion Kiadó és "Ion Creangă" Gyermekkönyvkiadó grafikusa, majd Magyarországra költözött. Kecskeméten, a Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola Művészeti Tagozatán 1994-től dolgozik, ahol festészetet, rajzot és grafikát tanít.

Munkásságát nemcsak Kecskeméten ismerték el, hanem több hazai és nemzetközi grafikai díjat is kapott. Grafikusi tevékenysége mellett foglalkozik kép-és sokszorosító grafikával, könyvillusztrálással, festészettel, valamint könyvtárgyak és művészkönyvek készítésével is.

 

Kövessen minket a Facebookon is!