Közélet 2014. január 15. 13:09

Látogatás Vlagyimir Putyinnál

Látogatás Vlagyimir Putyinnál
A paksi erőmű fejlesztéséről született megállapodás kedden Magyarország és Oroszország között, amelynek keretében egyezséget írtak alá. Az orosz államfő Moszkva-közeli novo-ogarjovói rezidenciáján Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter és Szergej Kirijenko, a Roszatom elnöke írta alá az egyezményt, Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin jelenlétében. A magyar miniszterelnököt kísérő delegáció tagja volt dr. Keskeny Ernő miniszteri biztos is (felvételünkön Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin mögött a háttérben). A volt moszkvai nagykövet korábban Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnökének meghívására Félegyházán is találkozott a helyi vállalkozókkal, és azóta is érdemben segíti a város gazdasági lehetőségeinek bővítéséért folyó munkát.

A közelmúltban Azerbajdzsán fővárosába, Bakuba utazott a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület delegációja azzal a céllal, hogy felmérjék a térségi vállalkozások lehetőségeit, és bemutassák Kiskunfélegyházát. Az üzleti találkozó szervezésében is komoly segítséget nyújtott dr. Keskeny Ernő.

Csányi József, a helyi vállalkozókat tömörítő egyesület elnöke lapunknak elmondta: a háromnapos látogatáson delegációjukban az egyesület tagjain túl a Magyar Külgazdasági Hivatal munkatársa, egy energetikai és egy külkereskedelmi szakjogász is helyet kapott. A rendezvényen lehetőség volt helyi üzletemberekkel és döntéshozókkal megismertetni az egyesületükhöz tartozó cégeket, és a Kiskunfélegyháza által nyújtott befektetési lehetőségeket. Az utazás eredményét bizonyítja, hogy azóta több helyi vállalkozás is felvette a kapcsolatot az azeri kereskedőházzal.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!