Kollár László 2018. március 8. 17:30

Kollár László, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje

Kollár László, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje
Kollár László a Jobbik 4. számú választókerületének képviselőjelöltje három gyermekes családapa, feleségével – akit sokan ismerhetnek a helyi takarékszövetkezeti fiókból – huszonhét éve él házasságban. 1985-ben végzett a PG-ben, 15 éve munka- és tűzvédelmi tanácsadóként több környékbeli vállalkozásnak, intézménynek nyújt szolgáltatást. 2008-ban részt vett a Jobbik helyi szervezetének megalakításában, 2010 óta képviselő. A Jobbik országgyűlési választásra vonatkozó elképzeléseit lapunkkal is megosztja.

– Miért érdemes a Jobbik jelöltjére szavazni?

– A Jobbik ma a legnagyobb ellenzéki erő, melyet a közvélemény-kutatások is megerősítenek. Ahogyan 2010-ben és 2014-ben nem volt egyetlen pártnak sem komoly programja rajtunk kívül, úgy ez a jelen választáskor is így van. Választási és kormányprogramunk részletesen tartalmazza mindazon intézkedéseket, melyeket meg fogunk tenni választási győzelmünk után. Erre alapozva is kijelenthetem, hogy ha valaki tényleg kormányváltást akar, akkor ránk érdemes szavaznia – foglalta össze Kollár László képviselőjelölt.

– Az utóbbi 30 évben a fideszes képviselők vajmi keveset adtak hozzá ehhez a térséghez, a Lakitelek Népfőiskola és az arra kapott 15000 millió forint aligha szolgálja az itt élők érdekeit. Az én vállalásom az, hogy egy gyökeresen más jellegű, korrupció és kompromiszszummentes képviseletet honosítok meg. Erre a megalkuvás–mentességre törekedtem az elmúlt nyolc éves testületi munkám során is. Az önkormányzati, intézményi, vállalkozói, szociális, vagy akár személyes problémákat direktben igyekszem képviselni a kormány és a törvényhozás felé. Részemről nem egy jó pártkatona fog bekerülni a parlamentbe, hanem egy olyan harcos személyiség, aki mindent megtesz azért, hogy élhető legyen a régiónk.

– Mely területeken érzi a legfontosabbnak a változtatásokat?

– A céljaim közé tartozik többek között az úthálózat megújítása, az önálló félegyházi kórház visszaállítása ambulanciával, belgyógyászattal, gyermekgyógyászattal és szülészettel. A szakemberhiányt országos egészségügyi képzőprogrammal és európai bérekkel orvosolnánk. Szeretném helyzetbe hozni a térségbeli vállalkozókat is: a jövendő Jobbik kormány a hazai gazdasági szereplőkkel akar stratégiai partnerséget kötni, az ő lehetőségeiket akarjuk bővíteni, nekik akarunk kedvezményeket, lehetőségeket biztosítani.

– Hogyan értékeli a Jobbik helyzetét, esélyeit? Milyen az ellenzéki összefogás ebben a választókerületben?

– Hódmezővásárhelyen bebizonyosodott, hogy a közvélemény-kutatások erősen kozmetikázva vannak, ezekből nem érdemes kiindulni. A magam részéről egyre nagyobb felháborodást tapasztalok a kormánnyal szemben – ezeknek a választóknak azt tudom ígérni, hogy párthovatartozástól függetlenül fogom őket képviselni. Ahogyan 2014 őszén a helyi önkormányzati választásokon a szavazók többsége kiválasztotta a véleményük szerinti legerősebb jelöltet, hogy leváltsa Kapus Krisztiánt, úgy bízom abban, hogy április 8-án is ki fogják választani a legerősebb ellenzéki jelöltet Lezsák Sándor és a korrupt kormány leváltására. A Jobbik kijelentette, hogy pártokkal nem hajlandó összefogni. Ez alól kivétel az LMP, de a visszalépés egyik oldalon sincs napirenden.

– Melyek a Jobbik választási témái Kiskunfélegyháza térségében?

– A gazdaság megerősítése az egyik legfontosabb szegmens, melyben változásokat szeretnénk elérni. Kiemelt fontosságú a munkaerő helyben tartása. Egyrészt az ingázó, másrészt a külföldre vándorolt szakemberek helyi, versenyképes fizetést kínáló munkalehetőségeit szeretnénk bővíteni, melyhez jó alap a Jobbik gazdasági programja és a Bérunió. A másik kiemelt terület az idegenforgalom. Szeretnénk Félegyháza, Majsa, Tiszakécske attrakcióit egybefűzni, kiegészítve Bugaccal, Alpárral és Ópusztaszerrel. Szerintem nagy távlatok vannak a lovas-, illetve kerékpáros turizmusban. Továbbá kiváló irány lehetne a sportturizmus, melyhez szükség lenne a térségben egy versenyuszodára és egy hozzá tartozó, magas színvonalú szállodára is.



(Fizetett politikai hirdetés)


 

Kövessen minket a Facebookon is!