Kollár László 2023. szeptember 14. 08:00

A régi értékek mentén, egyesületi formában készül a választásra Kollár László

A régi értékek mentén, egyesületi formában készül a választásra Kollár László
Az országos politikától eltávolodva, a helyi viszonyokra fókuszálva fogja megmérettetni magát a következő helyhatósági választáson Kollár László. Ennek érdekében – összefogva néhány hasonlóan gondolkodó képviselőtárssal – megalapították a Válasszon Jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesületet – tudtuk meg a politikustól, aki jelenleg a Jobbik színeiben vesz részt a kiskunfélegyházi képviselő-testület munkájában.

Mi az egyesület célja?

– Kifejezetten politikai egyesületről van szó, szándékunk szerint a vármegyében, régióban dolgozó, lokálpatrióta szemlélettel gondolkodó, életútjukkal már bizonyított, hiteles szakembereket várja soraiba, és számukra indulási lehetőséget kínál az önkormányzati választáson. Jelenleg az egyesület bemutatása zajlik, valamint a toborzás. Kiskunfélegyházán és a térség más településein is keressük azokat a személyeket, akik kifejezetten a helyi értékek és a szakmai szempontok mentén, mindennemű politikai nézetet meghaladva szeretnének tevékenyen részt venni szűkebb környezetük közügyeiben. Gazdasági, kulturális és politikai kérdésekben egyaránt meg kívánunk nyilvánulni, de egyetlen politikai tényezővel sem állunk szövetségesi viszonyban. Kifejezett szándékunk méltó kihívókat állítani a Fidesz, a Nemzeti Fórum, illetve a baloldali összefogás jelöltjeinek, valós alternatívát kínálva a választóknak.

Ez egy teljesen új irány a korábbiakhoz képest.

–  Az általam képviselt értékrendben nincs változás. Jómagam tévútként éltem meg a legutóbbi választást, amikor politikai ellenfelekkel fogtunk össze. Úgy érzem beigazolódott, hogy egy Félegyháza léptékű településen az embereknek nem feltétlenül a politikai nézet perdöntő, amikor választanak, sokkal inkább a személyes példamutatást, a szakmaiságot értékelik. Ezzel magam is azonosulni tudok. Természetesen nem zárjuk ki, hogy lesz olyan politikai tényező, akikkel együttműködünk majd. Ez egy-egy ügy mentén bizonyosan meg fog történni. Amennyiben egybeesik a helyi érdek egy politikai szervezet által képviselt állásponttal, nem zárkózunk el a közös gondolkodástól. Az egyetlen szűrőnk az, hogy szakmailag, emberileg ki tud hozzátenni a közösség érdekében kifejtett tevékenységünkhöz, az általunk képviselt ügyek sikeréhez. Kifejezett szándékunk olyan civilek bevonása is, akik „egy húron pendülnek” velünk, akár csak bizonyos területeken.  



Mondana néhány sarokkövet a képviselt témákat illetően?

– Kiemelt szerepet szánunk az önkormányzati önfenntartás, önellátás és önrendelkezés szemléletének. Ezeket az alapelveket már a Jobbik alapszervezet programja is érintette, konkrétan például a város energiafüggetlenségre törekvése, a termálvíz és napenergia kiterjedt hasznosítása terén. Tevékenységünkben itt is aktív szerepet kívánunk vállalni a cigány-magyar együttélés rendezésében, a felmerülő anomáliák megoldásában. Ebben számítunk többek között a helyi roma önkormányzatra és a hatóságokra. Mint említettem: az általam képviselt értékrendben nincs változás.

T. T.

                   
Fotó: Fantoly Márton 
            

Kövessen minket a Facebookon is!