Közélet 2014. január 16. 07:32

Megújulóban a volt kommendáns hivatal

Képgaléria
Megújulóban a volt kommendáns hivatal
Az elmúlt év júliusában a város tulajdonába került a Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete . A város ezt követően a felújításhoz is hozzákezdhetett, valamint a hasznosításáról is dönthetett. Január15-én a város vezetői és a kivitelezők bejárást tartottak az építkezésen. Kapus Krisztián polgármester örömmel nyugtázta, hogy a külső és belső munkálatok egyaránt jól haladnak.

A Molnár-féle ház külső homlokzatának azon része, amelyben tavasszal a háziorvosi és gyermekorvosi ügyelet kap otthont, megújult. Kijavították, illetve újjáépítették a díszítőelemeket, megszépítették a téglaburkolatokat.  A belső térben még dolgoznak a falak és burkolatok rendbetételén, tart a fűtési rendszer kiépítése, a víz- és villamoshálózat felújítása. A kivitelezők véleménye szerint a kedvező időjárásnak köszönhetően a tervezettnél korábban, már márciusban befejeződhetnek a munkálatok. A bejáráson részt vettek a térség polgármesterei is, akik érintettek az ügyeleti ellátásban. Megelégedéssel fogadták, hogy néhány hónap múlva méltó körülmények között fogadják a város és térsége sürgősségi ellátásra szoruló betegeit. Megfelelő orvosi szobákat, várakozó helyeket alakítanak ki, az akadálymentesítést is megoldják.

A háziorvosi és sürgősségi ellátást szolgáló rész kialakítása mellet a másik szárny homlokzati és belső felújítása is folytatódik. A tervek szerint a mentőállomás korszerűsítése idején ezt a mentősök veszik birtokba.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!