Közélet 2014. január 17. 08:10

Megszabadul az adósságától Félegyháza

Képgaléria
Megszabadul az  adósságától Félegyháza
Kiskunfélegyháza képviselő-testülete január 16-i rendkívüli ülésén úgy döntött, hogy a költségvetési törvényben előírt feltételekkel igénybe veszi az állam által felkínált adósságállomány átvállalást. Ez azt jelentheti, hogy a város több mint másfél milliárd forintos adósságtól szabadul meg. A városatyák emellett döntöttek arról is, hogy a város több pontján térfigyelő kamerákat helyeznek el a közbiztonság védelme érdekében.

Tízmillió forintot nyert pályázaton az Alapítvány a Vagyonvédelem és Közbiztonság Megszilárdítására. Az alapítvány ebből a pénzből a város külterületének öt pontján telepíthet infra-térfigyelő, rendszámfelismerő kamerákat. A képviselő-testület döntése alapján a biztonsági berendezéseket a mezőgazdasági szakboltnál, az Izsáki úti körforgalomnál, az ipari park - Majsai út és Molnár telepi út találkozásánál, a Tesco előtti körforgalomban, illetve a repülőtér előtt szerelik fel.

A városatyák jóváhagyták azt az előterjesztést is, miszerint az 5-ös számú főút városba bevezető szakaszaira Kecskemét és Szeged irányából, „Kiskunfélegyháza feliratú rovásírású helységtáblát helyeznek el. A 215 centiméter hosszú, 40 centiméter magasságú tölgyfából készült táblákat Dinnyés Gyula ajánlotta fel a városnak.

H. S.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!