Kultúra 2019. június 29. 13:00

Németh László műfordítói tábor

Németh László műfordítói tábor
Pályázatot hirdet a Németh László műfordítói táborban való részvételre a Lakitelek Népfőiskola, a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány és a Magyar Írószövetség. A pályázati felhívásra azoknak a 35 év alatti fiataloknak a jelentkezését várják, akik elhivatottságot éreznek magukban mai (horvát, román, szerb, szlovák, szlovén, ukrán) és történelmi (csehek, lengyelek) szomszédaink nyelvén született szépirodalmi szövegek magyarra fordítása iránt.

A műfordítói táborban a résztvevők előadásokat hallhatnak a közép-európai irodalmakról és kultúrákról, művelődési kapcsolataink hagyományáról, valamint szemináriumi foglalkozások keretében (egyes nyelvek szerinti kiscsoportokban) megismerkedhetnek az adott nyelvű szövegek fordításának elméletével és gyakorlatával. A fordítótábor helyszíne: Lakitelek Népfőiskola, augusztus 18-25.

A képzés térítésmentes, a tábor teljes idejére a Lakitelek Népfőiskola és a Kelet- és Közép-Európai Kutatásért és Képzésért Alapítvány ellátást – szállást és étkezést – biztosít a nyertes pályázók számára.

További részletek a Népfőiskola Alapítvány honlapján.

(X)


 

Kövessen minket a Facebookon is!