Kultúra 2019. június 27. 16:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Egy maroknyi művész Császártöltésen

Képgaléria
Egy maroknyi művész Császártöltésen
Több mint húsz éve rendezik meg a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében a Képzőművészeti Alkotótábort, amelynek idén, rendhagyó módon a Császártöltési Kulcsosház adott otthont. A meghívott művészeknek június 17-étől 24-éig volt lehetőségük elmerülni a táj szépségében és az alkotói folyamatokban. Az egy héten át zajló munkában résztvevő Bács-Kiskun megyei művészek azon túl, hogy megoszthatták egymással tapasztalataikat, inspiratív gondolataikat, megismerkedhettek a testvérmegyékből delegált külföldi alkotókkal.

A tábor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat szervezésében valósult meg, amelynek során a résztvevőknek szállást, étkezést és a szükséges eszközöket biztosították, ezzel is támogatva a tehetséges művészeket. A nyugodt és békés környezetben, a történelmi borvidéken, a világ zajától távol látott hozzá az alkotás folyamatának egy maroknyi csapat. A tábor ideje alatt számos izgalmas alkotás készült a Kulcsosházban. A művészeti csoport vezetője, Babucsikné Zeikfalvy Anna, kiskőrösi grafikusművész így vélekedett:

– A környezet nagyon meghatározza az ember hangulatát, kedvét, alkotói vágyát, és ahol most volt az alkotótábor, az erdő csendje, nyugalma, biztonsága, a természettel való közeli együttlét nagyon sokat jelentett a művészek számára. Ez nem feltétlenül az alkotásokban jelentkezett, hanem magatartásban, jókedvben, egymáshoz való viszonyban. Az idei tehát egy nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott és egy csodálatosan szép tábor volt.

Idén kilenc alkotó vett részt a táborban, ahová megyénk területéről, illetve Hargita megyéből, Schwarzwald-Baar járásból, Padovából és Kárpátaljáról is érkeztek vendégek. A tábor egyik nagy előnye, hogy a közös alkotás lehetőséget teremt a fejlődésre, megújulásra, hiszen a résztvevők ihletet meríthetnek egymás munkáiból, amely a későbbiekben, a mindennapokban is inspirálóan hathat művészi folyamataikra. Az elkészült műveket 2020 tavaszán tekinthetik meg az érdeklődők egy kiállításon.
 

Kövessen minket a Facebookon is!