Kultúra 2019. június 28. 08:30

Fiatal félegyházi szerző bemutatkozása a városi könyvtárban

Képgaléria
Fiatal félegyházi szerző bemutatkozása a városi könyvtárban
Lőrincz Dávid első könyves író bemutatkozásával zárta a Petőfi Sándor Városi Könyvtár az ünnepi könyvhetet.

Dávid tősgyökeres kiskunfélegyházinak vallja magát. A könyvek szeretetét az édesanyától örökölte, majd a József Attila Általános Iskolában is kiváló pedagógusok egyengették az útját. Kisiskolásként már arról ábrándozott, hogy egyszer jó lenne, ha az ő könyvét is, mint Móra Ferencét olvasnák a gyerekek, felnőttek. Az álma ebben az évben vált valóra.

Az Üveghegy kiadó jelentette meg A Kulcsember című kisregényét. A kisregény alapvetően kitaláció, de a mai digitális kor problémáit is feszegeti. A műben figyelmeztet a mai technológiák olykor túlzott használatára: „Hihetetlen, hogy aminek a legnagyobb szabadságot kellene nyújtania, néha az adja a legnagyobb függést.”

A történet középpontjában egy gimnazista áll, akinek nehéz a családi háttere és számára az iskolai közeg sem éppen kellemes, ezért a technológia felé fordul. Belekeveredik egy nyomozási ügybe és egy hajtóvadászat indul ellene. A történteket az ő szemszögén keresztül látjuk és az ő benyomásai alapján ismerkedünk meg a környezetével. A regény alapvetően kalandregény, de hagy lehetőséget a kamasz fiú érzéseinek, lelkének rezdüléseit is megismerni.

Az író-olvasó találkozón a szerző régi kedves ismerősével, cserkésztársával, Blazsev Zsófiával beszélgetett, aki a Szegedi Tudományegyetem magyar-történelem szakos hallgatója. A jó hangulatú találkozón betekintést nyerhettünk a mű keletkezésének körülményeiről, idézetek hangzottak el a könyvből és személyes élményeit is megosztotta a szerző a közönségével.

A könyvet a városi könyvtárban megtalálják az érdeklődő olvasók.

Bánki Horváth Mihályné
 

Kövessen minket a Facebookon is!