Kultúra 2019. szeptember 25. 13:00

Könyvtársarok – Országos könyvtári napok a városi könyvtárban

Könyvtársarok – Országos könyvtári napok a városi könyvtárban
Szeptember 30-a és október 6-a között 14. alkalommal rendezi meg a könyvtári szakma a legjelentősebb, a legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozatát, az országos könyvtári napokat, amelynek célja, hogy tartalmas eseményekkel intézményeibe hívogassa a rendszeres könyvtárlátogatókat éppen úgy, mint az eddig még távolmaradókat.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár évek óta csatlakozik ehhez az országos rendezvényhez. Október 1-jén, kedden 10 órától az anyatej világnapja alkalmából a kibővített Betűbölcsi programjaira várja a kismamákat és a kisbabákat. Dr. Sinkó Melinda orvos, szoptatási tanácsadó a csecsemők legcsodálatosabb élelméről, az anyatejről, Vidács Tímea védőnő a szétnyílt hasizomról és annak kezelhetőségéről tart előadást, ajánl mozgásformákat, tornagyakorlatokat.



Október 3-án, csütörtökön 17 órától Lénárt Gitta nyersétel-szakértővel és táplálkozási tanácsadóval találkozhatnak az érdeklődők, aki gyermekei születése után kezdte el kutatni, hogyan is élhetne egészségesebben. Küldetésének érzi azt, hogy megmutassa az embereknek a természetes táplálkozás gyógyító hatásait, szépségeit, konyhai fortélyait és saját tapasztalásait.

Október 5-én, a családi szombat délelőttön a bibliotéka megbecsülése jeléül a leghűségesebb, a legaktívabb, a legtöbb dokumentumot kölcsönző olvasóit jutalmazza, majd a Móra Társaság felső tagozatos diákok részére meghirdetett rajzpályázatának eredményhirdetésére kerül sor.

 

Kövessen minket a Facebookon is!