Egészségügy 2020. február 4. 09:00

Megváltozott a megyei kórház parkolási rendje

Megváltozott a megyei kórház parkolási rendje
A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház működése során elsősorban a betegek, hozzátartozók és munkatársak érdekeit kell figyelembe venni és biztosítani számukra a folyamatos, biztonságos betegellátást, a megfelelő, kulturált körülményeket, beleértve a parkolást, mint kiegészítő intézményi szolgáltatást is. Épp ezért arra kér mindenkit a kórház vezetése, hogy a megszűnt Nyíri út felőli parkoló helyett ne a közelben található társasházak parkolóját, hanem az erre a célra kialakított ingyenes és fizetős kórházi parkolókat vegyék igénybe.

1. Kórház telephelyén belüli fizetős parkoló (P0)

Az első fél óra ingyenes, majd minden megkezdett órára 1.000 Ft.
A díj maximális összege a 3 órás parkolásnak megfelelő 3000 Ft.

Kedvezményes parkolási díj: 3 000 Ft/alkalom a több napos kórházi kezelés ideje alatt. Az intézménybe saját gépjárművel érkező sugár- és kemoterápiás kezelésben részesülő járóbetegek részére ingyenes a parkolás.

Az intézmény munkatársai és kórházi nyugdíjasok éves parkolóbérletet vásárolhatnak.

A telephely bővült egy új, 91 férőhelyes, térkövezett parkolóterülettel a kórház főbejáratának közelében is. A telephelyen így 507 parkolóhely áll rendelkezésre.


2. Csabay Géza körút felőli fizetős parkoló (P1)

Az első 4 óra ingyenes, utána minden óra 200 Ft. A parkolóban 75 hely biztosított.


3. Csabay Géza körút felőli ingyenes parkoló (P2).

Az ingyenes parkoló 116 férőhelyes. A Csabay Gáza körút felől a gyalogosforgalom a jelenlegi mentőbejárat felől közelítheti majd meg a hotel épületet, ahol a kórház a legközelebb eső, biztonságos bejáratot jelöli ki közlekedésre.


4. A szabadidő központ előtti ingyenes parkolóterület (közterület)

Az őszi-téli-tavaszi időszakban kizárólag a kórházba érkezők rendelkezésére áll nagyjából 275 férőhelyével, ingyenesen. A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház székhelyének környezetében így nagyjából jelenleg 973 parkolóhely található.

2020 végére befejeződik a 385 férőhelyes parkolóház építése. A fejlesztés során további 32 kültéri parkolóhely létesül. Így a parkolóház megépítését követően összesen 1390 parkolóhely áll majd a lakosok rendelkezésére.

A kórház évente mintegy 86 ezer fekvőbeteget lát el, míg a rendelőintézetekben az éves betegforgalom meghaladja a 2,3 milliót, ez napi szinten nagyjából 6500 esetet jelent. Az intézmény székhelyén 1800 munkatárs dolgozik -
adta hírül a keol.hu.
 

Kövessen minket a Facebookon is!