Egészségügy 2020. március 18. 10:30

Járványügy: szerdai félegyházi rendelkezések

Járványügy: szerdai félegyházi rendelkezések
Tisztelt Félegyháziak! A Kiskunfélegyháza lakosságát érintő legújabb, március 18-i, szerdai információk, rendelkezések.

• Gyermekétkeztetés kibővítése

Március 23-án, hétfőtől a hátrányos helyzetű gyermekek mellett a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekeknek is biztosítjuk a napi egyszeri meleg ételt 18 éves életkorig. A rendelkezés a nem önkormányzati fenntartású intézmények gyermekeire is vonatkozik! A munkatársaim minden érintettel még a héten felveszik a kapcsolatot. Az átadási helyek a következők: József Attila Általános Iskola, Darvas-téri Általános Iskola, Csillag Szolgáltató Központ (Bankfalu). Az ételt 12 és 14 óra között lehet átvenni. Az ételt külterületre a Mezőőri Szolgálat munkatársai szállítják ki. Arra kérem az érintetteket, hogy az ételért lehetőleg egy személy menjen és esetleges sorállás estén az az ajánlott védőtávolságot tartsák meg. Az ételt egyszer használatos edényekbe kicsomagoljuk minden érintett részére.

• Játszóterek lezárása

A játszótereket a mai nappal lezárjuk, azok látogatása további rendelkezésig tilos!

• 70 év felettiek felé irányuló kérés és intézkedés

Arra kérjük a fokozottan veszélyeztetett 70 év feletti félegyházi lakosainkat, hogy otthonaikat csak indokolt esetben hagyják el. Aki akár bel- akár külterületen élő olyan idős emberről tud, akinek az ellátásáról más nem tud gondoskodni a [email protected] címre az érintett nevével, lakcímével és lehetőleg telefonszámával jelezze részünkre. Munkatársaim a lehető legrövidebb időn belül felveszik az érintettel a kapcsolatot. Kérjük, hogy a csak tényleg indokolt eseteket jelezzék.

• Védőfelszerelések

A munkatársaim egy hete folyamatosan dolgoznak azon, hogy az első vonalban dolgozó munkatársaink részére a védőfelszerelés folyamatosan biztosított legyen. Komoly ígéretünk van 2000 sebészeti szájmaszk és 300 adag kézfertőtlenítő leszállítására, melyet a város egészségügyi és szociális dolgozói között osztunk szét.

• Városi álhírek megállítása

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a város lakosságát hitelesen és őszintén minden fejleményről a lehető legpontosabban tájékoztassuk. Az információkat a saját Facebook-oldalamon, a Félegyházi Közlöny felületein, illetve a város hivatalos honlapján közöljük.

A legnagyobb városi hírszolgáltatók, mint például a Rádió Smile, a Rádió1, az infokiskunfelegyhaza.hu, illetve a Petőfi Népe és a BAON.hu ezeket az információkat folyamatosan, változtatás nélkül megkapják. Velük folyamatos az együttműködésünk, amelyet ezúton is köszönök nekik.

Azonban tegnap este napvilágot láttak olyan félinformációk, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy a lakosságban félelmet keltsenek. A „Félegyháza Rólad Szól” elnevezésű Facebook-oldal szerkesztői olyan egyoldalú információkat tettek közzé, melyek azt a látszatot kelthették sokakban, hogy a város területén koronavírusos megbetegedések vannak. Ezen tartalmat a jegyző kérésére eltávolították.

Ezúton is nyomatékosan felhívom minden ilyen és ehhez hasonló oldal üzemeltetőjének a figyelmét a lehetséges büntetőjogi következményekre. Jelen helyzetre tekintettel a hatóságok ilyen esetekben fokozott szigorral fognak fellépni.

A valóság a tegnap este terjedni kezdő félinformációkkal szemben a következő:

Kiskunfélegyháza területén a mai napon 5 helyszínen 7 személy van hatósági házi karanténban (járványügyi megfigyelés alatt). Erre kizárólag az óvatosság miatt került sor, mert ezek a félegyháziak az elmúlt időszakban a járvánnyal fokozottan érintett külföldi országokban jártak. Mindegyikük panasz és tünetmentes. A járványügyi megfigyelés alatt kötelesek otthonukban tartózkodni, azt nem hagyhatják el és a mindennapi, otthonukban történő életvitelükre is különleges szabályok vonatkoznak. Ezek betartását a rendőrség ellenőrzi. Az érintett ingatlanokon figyelmeztető felirat van elhelyezve.

Kiskunfélegyházán jelenleg nincs koronavírussal fertőzött személy.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus