Egészségügy 2020. március 30. 14:30

Kedden kezdik kiosztani a szájmaszkokat

Kedden kezdik kiosztani a szájmaszkokat
A hétvégén több, mint ezerötszáz maszkot készítettek a félegyházi hölgyek, amit ezúton is nagyon köszönök! Holnap, azaz március 31-én, kedden megkezdjük a maszkok elosztását a lakosság között!

Első körben a 65 év felettieknek és a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő családoknak biztosítunk maszkokat, családonként kettőt. A hátrányos helyzetű gyermekek és a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek családjának a holnapi ebéddel együtt juttatjuk el a maszkokat.

A 65 év felettiek háztartásonként kettő maszkot vehetnek át, délelőtt 9-től 12 óráig az Egészségközpont portaszolgálatánál felállított elosztóhelyen, átvételi elismervény ellenében. Kérem, hogy az átvétel során a 2 méteres védőtávolságot szigorúan tartsák be.

A maszkokat az átvétel után is legyenek szívesek magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni! Felhívom egyben mindenki figyelmét arra, hogy ezek a maszkok csak korlátozott védelmet adnak viselőjüknek, és 4 óra elteltével kötelező azokat magas hőmérsékleten kimosni és kivasalni! A maszkviselés önmagában nem elég a védelemhez, és semmiképpen sem helyettesíti a többi higiénés szabály, valamint a biztonsági távolság megtartását!

Ez az értesítés csak a március 31-i napra vonatkozik, a továbbiakról folyamatosan értesíteni fogom Önöket.

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy az minél hamarabb és minél több lakoshoz eljuthasson.

Tisztelettel:

Csányi József
polgármester

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Cimkék: Koronavírus